CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

söndag, augusti 29, 2010

don´t let the truth get in the way of a good story.

Till att börja med Ett varmt tack till alla ni som hört av er på olika sätt. Det gör att jag känner att jag har många goda vänner som står bakom mig så jag blir frisk så fort som möjligt. Det kommer att hjälpa, jag lovar.
Jag har varit hemma under helgen och det var skönt att komma ut från sjukhuset för eett tag. Skall ner ikväll igen, men hoppas att jag nu inte behöver vara inlagd utan kan åka ner några gånger per vecka istället.

Från det ena till det andra. Redan någon dag efter olyckan så ringdes Mirjam upp av NN. Personen hade hört ett rykte om att Peter Burton varit i Sverige och hållit en kurs. På den kursen så skulle undertecknad ha blivit skjuten av en funktionär. Ryktet kom tydligen från England? Jag berättade historien för Peter och typiskt honom så kom svaret, Well Anders! Don´t let the truth get in the way of a good story.

Hälsningar
Anders

torsdag, augusti 26, 2010

TRÄNINGAR.

HEJ.

Eftersom Anders är justerad för ett tag framöver så kommer jag att hålla träningar själv. Jag har lagt in några datum under kurser på hemsidan. Har för avsikt att avsätta några timmar i veckan till detta och det går bra att boka in sig på dom tiderna. Kommer att uppdatera datumen efter hand.

mvh
Mirjam

Tack för alla hälsningar och underbara kommentarer.

GOD MORGON.

Allt känns bättre idag. Dragit ner pumpen med bedövning och den kommer att kopplas ur idag. Kommer väl att sakna min kompis en del. Särskilt micklet varje gång man ska gå på toaletten. Dra ur elkontakten, trassla ur head setet till telefonen och trassla upp droppslangen. Skapar en del sysselsättning och får tiden att gå. Tog en dusch imorse. Ida hade med sig ett par joggingbrallor igår. Har kört med landstingets prylar framtill nu. Har någon sett och provat landstingets kalsonger? Påminner lite om dom man hade i lumpen. Stora vita som ser likadana ut från båda hållen. Detta skapar ett problem, När man har duschat så står man med slangar o gips o grejor och skall ha på sig kalsongerna. Nog f-n får man dom på fel håll. det känner man nämligen. NU har jag förstått äntligen. Det står 80-100 kg på ena sidan. Inte konstigt att dom satt löst på en vältränad kropp. Får troligen permis imorgon och åka tillbaka hit på söndag. Det skall bli riktigt skönt att komma ut i friskluften igen.

AC

onsdag, augusti 25, 2010

TACK FÖR ALL OMTANKE

Som Mirjam redan skrivit så fick jag en vapensprängning i lördags morse. Underpipan sprängdes under framstocken och rakt i min handflata. Jag hade redan skjutit 6 änder och varit uppe på land och lagt dom ifrån mig. När en and passerar när jag är på väg ut i vattnet så skjuter jag och det blev en fruktansvärd smäll. Min kära 687:a lämnade in,  närmare bestämt försvann ur mina händer. En titt på handen sa att det var slut på jakten för den dagen. Tack Henrik som höll huvudet kallt och hjälpte mig till vägen och tejpade handleden. Skönt att du fanns där just då. Orsaken vet jag inte och får kanske aldrig veta, men jag har med största sannolikhet inte haft fritt i loppet. Henrik och Linus har länge terrat mig för min bössa. Ser ut som f-n tycker dom. Behöver bara lite olja tycker jag. Nu får ni som ni vill. Måste skaffa en ny. Tror jag skaffar en Benelli så jag får lite eldkraft. Vad tror ni om det, mina vänner?
Jag ligger fortfarande kvar i Malmö på handkirurgen. Otroligt duktiga läkare och dom har förhoppningar om att min hand skall bli återställd. Förmodligen lite fulare och kanske lite svagare, men vad gör det? Jag har ju i alla fall två händer och det är det inte alla som har. Jag har haft en skyddsängel som vakat över mig. Hur kan alla senor och nerver vara intakta när handen ser ut som köttfärs på insidan? Ett ben i handen var i sju bitar. Det var det enda ben i handen som jag inte behöver.
Alla telefonsamtal och alla hälsningar på Bloggen värmer. Haft många besök också. Ni skall veta hur mycket det lyfter humöret, så stort tack alla vänner. Att jag kan skriva på bloggen nu tackar jag min dotter Ida för. Fick låna hennes Lap top och nu kör jag pekfingervalsen.

Nu piper bedövningspumpen. Den börjar bli tom. Den står nu på 6 ml i timmen, håller succesivt på att minska ner. Pumpen har varit min bästa polare dom sista dagarna. Ni andra får ursäkta. Sköterskan kom och fixade pumpen precis. Hon hade kvällsfika med sig. Jag har det väldigt bra trots allt.

HÄLSNINGAR
AC

måndag, augusti 23, 2010

Detta har hänt!

Anders råkade ut för en olycka under jakt på lördagsmorgonen. Han jagade änder och fick en pipsprängning i hagelbössan.  Vänster handen blev ganska illa tilltygad och Anders ligger inlagd på handkirurgen i Malmö. Skriver oxå detta för att dementera vissa rykten som uppkommit om hur olyckan gått till.

MVH
Mirjam

torsdag, augusti 12, 2010

Vacker morgon.



Kunde inte sova så bra inatt. Troligen pga nattjobbandet i helgen. Vaknade tidigt och tog hand om hundarna. Gick en liten sväng och ställde mig på pass en stund. Hoppades att gässsen skulle passera över mitt huvud men inte. Dom flög båda sidor om mig. En ensam förvirrad stackare valde dock fel väg så Trolle fick något att hämta. Tog några närbilder också på spindelns verk och lite bär.

Om någon är intresserad av en Wachtelhund så har viltmästare Svensson på Vittskövle en kull valpar. Han har telefonnummer 073 981 38 44.

söndag, augusti 08, 2010

Megs valpar 7 veckor o Vår nya Wachtel Jaktlågans Estrella

fredag, augusti 06, 2010

Bella. Våran lilla terrier


Bella skall göra karriär. När hon kom till familjen så var det delvis för att dottern Ebba skulle ha en hund att träna. Eftersom barns intresse varierar över tid och ändras snabbt så fick det bli en hund lämpad för jakt. Om husse skulle behöva ta över ansvaret så måste ju djuret vara till nytta och glädje i jakten. Som man kunde misstänka så blev Bella mer eller mindre arbetslös under två år. Nu har hon sökt jobb som grythund vilket innebär att hon vill göra skäl för sitt förnamn Groundworkers. Häromdagen införskaffades en död grävling. Inget road kill utan dödad för ändamålet. Drog ett släpspår. Bella drev med fullt skall och fick munnen full med grävling när hon hann ikapp Tord som drog i snöret. Han log nöjt. Det här skall nog bli något sa han. Erfaren som han är efter 30 år med tysk jaktterrier. Tord har blivit en av Bellas bästa kompisar nu. Fått följa med ett par gånger till konstgrytet och nu vet hon vad som väntar. Gnyr lika förväntansfullt när hon ser grytet som hon gör hemma när hon ser en tennisboll. Idag följde jag med och vem satt vid kitteln om inte Cid. När jag var vid konstgrytet i mitten på 80 talet satt han där också. Han hade blivit lite äldre men fortfarande lika entusiastisk över grythundarna. Tog ett par bilder. Bella och hennes personliga coach Tord. Samt Cid vid grytet.

tisdag, augusti 03, 2010

Två bumpers till salu.

Vi har två bumper sportsman till salu. Det är två stycken tvåor och vi har tänkt oss 4200 kr stycket eller 8000 för båda.
Det är ungefär halva priset. Intresserad ring
Anders på 070 206 08 89.