CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

måndag, maj 31, 2010

Grattis Therese och Victor.




Therese startade Victor på WT för första gången. 60 anmälningar i klassen och 85 poäng och en elfteplats. Hon hade 19, 19, 19, 18 och en förarglig tiopoängare. Den berodde på orutin på vattnet när han fövirrade sig lite i vassen. Han gav dock inte upp utan hittade dummien så småningom. Bra jobbat Therese. Dagen efter gör Therese och Victor debut i unghundsklassen och får ett 1:a pris och mycket fin kritik. Nämnas kan att man i Norge har dummies även i lägsta klassen på B prov något som jag är tämligen säker på kommer att gynna "viltfinnarförmågan" på dom norska hundarna. Unga hundar behöver lära sig att leta innan dom skäms bort med gamla fåglar.
Victor heter egentligen Carmals Kitas Prince och är efter Lee. (Delfleet Hawk)

Här har ni adressen till Therese blogg.


anders

söndag, maj 30, 2010

Meg (carmals Jackies Magpie) dräktig.

Hej igen

Lilla Meg är dräktig av allt att döma. Hon saknar nu midja precis som Husse säger Mirjam. Var och hälsade på Sofia o Henrik igår kväll. Man har tre Sixtenvalpar hemma. Rejäla och trevliga verkar dom vara och det skall bli intressant att se hur dom utvecklar sig. Sixten är som sagt pappa till vår Fetch. Nu har Henrik beslutat sig för att döpa den som han själv skall behålla till Carlsson. Hedrande kunde jag ju tycka ända tills jag fick förklaringen till namnet. När han låg i valplådan så tyckte han att den var rätt tjock och hade korta ben. Han får heta Carlsson tyckte han. Nu kommer det ju att uppstå ett problem i framtiden. Sixten kallas oftast för Sixten för h-e eftersom det är ett av dom kommando som viltmästare Svensson har lärt in. Kommandot används i dom fall då Sixten och viltmästaren har olika uppfattning om hur en uppgift skall utföras. Då förstår Sixten genast vad husse menar. Nu vet jag ju inte om Henrik kommar att lära in samma kommando på Carlsson men i så fall så vet ni ialla fall att det inte är mig han menar, när Carlsson för h-e ljuder över nejden.

Anders

Fokus på A prov


Malin och Peter, Veronica och Benny var på besök i helgen. Körde lite träning och pratade hund och framför allt A prov. Passade på att ta ett par bilder. Kul att intresset för A prov växer även inom Flatkretsar.

Anders

fredag, maj 28, 2010

Parkering när man är på besök hos oss.

Hej.

Vid infarten till vårt hus ligger våra grannars gräsmatta. När  man svänger in så har man vår häck på vänster sida och grannarnas gräsmatta på höger sida. Det finns två alternativ till parkering. Det ena alternativet är att parkera intill häcken. Alternativ två är att öppna den vita grinden och köra in och parkera på vår gårdsplan. Den stora gräsmattan tillhör inte oss, utan tillhör våra grannar. Vi ber alla besökare att undvika att parkera där.

Anders&Mirjam

onsdag, maj 26, 2010

Träning för Carmal's hundar!

Onsdag 2 juni kl. 18.00

Samling vid Garvaregården!

Meddela med ett sms till Mirjam om du kommer!
0733-56 89 12
Hälsningar
Mirjam o Anders

måndag, maj 24, 2010

Instruktörsutbildning.


Hej.

För ett tag sedan fick vi frågan från jägarförbundet om vi skulle kunna ha en utbildningsdag för jakthundsinstruktörer från Skåne och Blekinge. Det kunde vara riktigt kul tänkte vi och trodde att det skulle komma ett tiotal personer. När Eva ringer på onsdagen så var det 35 personer anmälda. Jisses! Hur skall detta gå tänkte jag. Nu hade vi lagt upp det så att ingen hade hund med sig utan vi körde med egna hundar och hade god hjälp av Tommy, Markus och Bosse och Eva. Stort tack för hjälpen. Det som var extra inspirerande med den här dagen var att fokus låg på hundarna som jakthundar och inte som provhundar. Tror inte vi diskuterade prov över huvud taget.
Vi är väldigt glada för att intresset från jakthundsinstruktörerna var så pass stort och vi hoppas att jägarförbundet fortsätter att slå ett slag för apportören som jakthund.

Översta bilderna. Länsjaktvårdare Mattias, sambo Eva, Bosse Ferm på nästa bild.

Fler bilder ligger under foto.

AC


 

söndag, maj 23, 2010

Träning

Träning för Carmal's hundar.

Tisdag 25 maj kl. 18.00

Samling vid Garvaregården.

Alla välkomna!!

Hälsningar
Mirjam & Anders

måndag, maj 17, 2010

Sort Guld, Flattar och öl

Haft en helg i Sörmland,  Var inbjudna av Monica Olofsson som har en Flat kennel som heter Sort Guld. Monica jobbar på jägaförbundet på Öster Malma och därfär var helgkursen förlagd där. Monica är inte bara uppfödare och provintresserad utan lägger mycket tid på att apportera på närliggande gods under säsongen. Förutom Mirjam och undertecknad så var det Jens P också. Riktigt roligt att träffa Jens igen för det var ett bra tag sedan sist. Vi fick bo i den ena slottsflygeln som ligger så vackert nere mot sjön. Hundarna delades upp i tre grupper och Mirjam tog unghundarna och jag fick eliten medan Jens tog hand om dom som kommit halvvägs. Lördagen bjöd på underbart Maj väder med sol och värme. Aftobladet hade förutspått svart himmel och regn men det kunde man som tur var inte lita på.  Vi hade riktigt bra marker till vårt förfogande och hundarna visade hög kvalitet. På lördagskvällen satt jag spänd framför TVn och såg lilla Mjällby AIF slå Malmö FF på ett blåsigt strandvallen.4-2 till David mot Goliat. Heja Mjällby som nu ligger på 4.e plats i allsvenskan.
Tack Monica för att vi fick komma och för ett fint arrangemang.

Mer text på Jens hemsida. Länken nedan.

http://kennellineup.blogspot.com/


Anders

fredag, maj 14, 2010

Sven Göran Nilsson


Jag har äntligen gjort något som jag skulle gjort för länge sedan. Tagit mig tid att hälsa på Sven Göran. Åkte ner i måndags kväll och möttes i dörren av en man som inte såg ut att ha blivit ett år äldre sedan jag såg honom sist.  Sven Göran berättade om en massa roliga episoder från sin långa tid i SSRK . Nu dömer han inte jaktprov längre utan har beslutat sig för att syssla med annat. Det är en stor förlust för klubben på många sätt. Vi är honom ett stort tack skyldig.


Anders

Inas valpar

Hej.

Dom växer och frodas dom små liven. Mirjam jobbade igår kväll så det låg på mitt bord att sköta om dom. Tog ut dom på gården så att dom fick röra på sig. Ett kg färskfoder glufsade dom i sig och dom var skapligt kladdiga när dom var klara. På begäran så tog jag ett par bilder.

Anders

tisdag, maj 11, 2010

Mera Grattis!

Jonas o Mossa tog sin sista 1:a i ÖKL i helgen. Mossa utsågs oxå till bästa hund!
Mossa är efter Fetch o Eddy.

MVH
Mirjam

söndag, maj 09, 2010

Grattis till Richard och Målle, Micke och Millie

Richard gjorde sin första start i ökl och fick ett 1:a pris för Willy Gustafsson. Bra jobbat Richard. Målle är efter Kita och Trolle. Micke Svensson fick ett 1:a pris för Bo Ferm i NKL. Tiken heter Millie och är efter Carmals Forever Hunter (Fetch kullbror) och Carmals Enyas Jade. Grattis Micke. Hon blev provbäst också. Visst tusan! Det är ju egenskapsbedömning, ej att förglömma och då får man väl inte vara bäst eller?

Både Richard och Micke är hängivna jägare och det är roligt att jägare startar sina jakthundar på prov. Själv körde jag hela vägen upp till Susegården norr om Halmstad för att starta på Workingtest eftersom jag tycker det är roligt att tävla. Det var närmare 70 st till som tyckte det uppenbarligen. Mycket trevligt arrangemang i bra terräng med lite dammar och en del vegetation i kanterna. Startade Fetch först och hon gick som en klocka. Hon är så härlig att gå med. Trots att hon aldrig tränas annat än när hon jagas med så fixar hon både A prov och WT på ett bra sätt. Trodde nog att prestationen skulle räcka men jag blev blåst med en ynka poäng visade det sig. Anna Lena Wendt från Göteborg med sin Meadowlark Dipper hade fått ihop hela 96 poäng mot mina ynka 95. Snopet var ordet. Aldrig kul att falla på mållinjen. Stort Grattis Anna Lena till en bra prestation. Lovar att ta upp kampen igen. Fetch själv förstår inte att det var första gången hon blev slagen på ett WT och det är nog lika bra det.

Startade Trolle också med sista startnumret och han blev placerad femma på 85 poäng. Han har inte alls samma fokus på WT som på jakt och är väldigt ovan vid mark som är starkt invittrad av andra hundar, vilket drar ner honom en aning i tempo och fokusering. Lyfte på benet och plockade upp dirigeringen samtidigt på första stationen och rök på fem poäng direkt. Att hundar pissat där hela dagen är förmodligen orsaken men det hjälper liksom inte.

Bilden Anna Lena och undertecknad. Undertecknad är den med det ansträngda leendet.

Kommer mer bilder under Foto på hemsidan. Om någon vill ha någon av bilderna så vill jag att ni kontaktar mig.

Anders