CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

söndag, april 25, 2010

Lite bilder


Lite kompisar var här och tränade idag en timme på eftermiddan. Jobbar natten så jag tog bara kameran och åkte ut och tog några bilder. Dags att cykla till jobbet nu.

Håll till godo.

MVH
AC

lördag, april 24, 2010

Inas valpar 23/4

fredag, april 23, 2010

Lite om Meg.

Carmal.s Jackies Magpie (Meg) parades med Lakedown Tarw Du idag. Fick svar häromdagen från Optigen och det visade att Meg är Clear. Även myopathy testet var bra.

Valpar väntas förhoppningsvis vid midsommar.

Äntligen kommit igång med lite träning. Dammat av Trolle efter ett långt uppehåll. Han har haft en hel del otur eftersom förra året delvis spolierades av halsinfektioner som gick runt i kenneln och drabbade honom flera gånger. Verkar som att uppehållet har gjort honom gott för han känns bättre än någonsin. Mirjam jobbar på med sonen Benny (C-s Enyas Noble) och hon är väldigt glad i honom. Ger ett stabilt intryck med sitt lugn och sin stora arbetslust. Tror det kommer att bli något väldigt bra av honom.

Hade Lee på besök igår. Kul att se honom. Christer körde honom på lite markeringar och några linjetag och det såg riktigt trevligt ut. Lee är en härlig hund och det är kul att se att en hund i hans storlek kan ha så mycket still i sitt arbete. Vi gjorde något som vi nästan aldrig gör normalt sett. Slängde ut ett antal dummies i skogen och lät Lee och Trolle göra ett sök tillsammans bara för att få springa av sig lite.

Anders&Mirjam.

lördag, april 17, 2010

Trial i Högsby



Hej.

Varit på dummie trial idag.  Leif och Carina Asp, Birgitta Bernadotte och undertecknad dömde. Det var nyttigt och roligt både för oss domare och deltagare. Initiativet och arrangemanget stod Fredrik Hultman och Johan Persson (fd Hjerpe) för. Dröjer nog ett tag innan jag vänjer mig vid namnbytet Johan. Vinnare blev Leif Liljebladh med en underbart trevlig och väl genomarbetad tik.

Resultat.

1:a Leif Liljeblad med Lockthorn Tiddle, labrador

2:a AnnMargret Wade´n med Jaktyrans Biggles, labrador

3:a Bengt Bernas med Andvikens Bluegrass, labrador
 
 Meningen var att Mirjam skulle dömt men jag fick rycka in pga att hon hade en stor veterinärkonferens att ta hand om på jobbet. Jag har lagt in lite bilder under foto. Tyvärr hade jag inte möjlighet att  plåta under provet av förklarliga skäl. Blev en del porträtt på domare och deltagare istället.

Tack Johan och Fredrik, domarkollegor och övriga funtionärer för en trevlig dag

Anders

måndag, april 12, 2010

Knox och Mattias fick en etta i ÖKL. Grattis. Funktionärsträffen.

Mattias och Knox fick en etta i ÖKL i helgen. Stort Grattis.

I helgen har jag skaffat mig nya erfarenheter. Åkte till Stockholm i förhoppning om att vi skulle kunna ha konstruktiva och lärorika diskussioner eftersom avdelningar och rasklubbar var representerade. Eftersom jag har ett stort hundintresse och det intresset är starkt kopplat till jakten så ligger sådana diskussioner varmt om hjärtat.


Tiden för arbetet har ju varit väldigt kort och det har inte funnits utrymme för att åka runt och förklara tankarna. Egentligen borde detta arbetet påbörjats under den förra jaktprovssekreteraren så hade vi legat betydligt bättre till i tiden. Eftersom det inte blev så var det enda återstående alternativet att vi kunde redovisa det på funktionärsträffen.

Vad som hände där trodde jag inte var möjligt. Av skäl som jag tror mig veta och delvis fått bekräftade så tar några delegater ton och i princip vägrar lyssna på vad vi har att säga. Nu handlade det inte om provens utveckling längre. Tyvärr så blev i alla fall jag så pass snopen att jag totalt tappade lusten att ens försöka argumentera i saken. Mycket i organisationen handlar om makt och positioner och intresset av hundarna och deras prestationer är av underordnad betydelse. Det är en känd taktik man använde sig av. Om man kan hindra folk från att framföra sitt budskap så riskerar man ju inte att falla för deras argumentation. En taktik som använts framgångsrikt i alla tider runt om i världen. Det finns även ett namn för det. Det är inte speciellt snyggt men ändamålet helgar medlen. Eller?

Jag kan bara beklaga att ni som hade förväntat er en konstruktiv diskussion och en dialog mellan er och retrieverkommittén inte fick det.

Hälsningar

Anders

onsdag, april 07, 2010

Benny

Benny heter han och han är efter Enya och Trolle. Bodde hos en aktiv familj som älskar honom väldigt mycket. Ibland slår ödet till på ett oförsonligt sätt. Barn är allergiska och situationen blir ohållbar. Nu är Benny här hitskjutsad av Husse. Var ute en sväng med honom. Cool och följsam. Väldresserad med bra fotgående och en väldigt avslappnad stil. Kastade några markeringar som han fixade hur lätt som helst. Känns direkt som att han kommer att stanna hos oss och det hänger bara på hur han passar in i flocken. Vi håller tummarna för att det fungerar och vi känner starkt för familjen Laurin som kommer att sakna en familjemedlem. Vi kommer att göra vad vi kan för att Benny skall få ett bra liv.

Hälsningar
Anders o Mirjam

måndag, april 05, 2010

Kråkor


Hej.

Det var några veckor sedan Richard och Madeleine var på besök. Glömt skriva och lägga in bilder. Vi satt en morgon i en liten talldunge bakom en minkfarm. Massor med kråkor hade tydligen suttit på nattkvist där eftersom det blev ett våldsamt skränande när vi kom på morgonen. Richard klättrade upp i en hög tall och det var så man knappt tordes titta. En lång stång hade han med sig och han lyckades efter många om och men att få uven på plats. Det var stora förväntningar men som ofta så blir dom inte uppfyllda. Kråkorna var inte i flygartagen utan det var bara enstaka fåglar som dök upp. Dom var rätt sura på uven så vi fick några stycken. Kajorna var mer frekventa men till en början sköt vi inte på dom. Efter ett tag tröttnade vi på kråkorna som inte dök upp så det blev kaj och trutskytte istället.

Till helgen är det möte igen. Hade ett medlemsmöte i södra avdelningen i tisdags och det var många bra diskussioner om regelrevideringen. Bra uppslutning var det också. Vi kunde nog suttit i två dagar och diskuterat för det är ett intressant ämne. Till helgen är det funktionärsträff i Stockholm och jag ser fram emot nya diskussioner eftersom vi kommer att redovisa våra tankar om jaktprovseregler under lördagseftermiddagen. Hoppas att många är laddade med argument för sin övertygelse och att vi kan få en konstruktiv debatt.

PS. Lagt in lite kråkjaktsbilder under foto på hemsidan.

Hälsningar
Anders

lördag, april 03, 2010

Walk Up träning igår. Nya Bilder under foto.


Vi hade en W U träning igår i vackert April väder. Vi höll på från 9 på morgonen till ungefär kl 16. Vi blev lite väl många deltagare men jag hoppas att alla fick ut lite av träningen trots det. Vi tycker det var väldigt trevligt att se alla hundar och träffa alla människor. Det ligger fler bilder under Foto på hemsidan.  På bilden saknas några deltagare som hunnit åka hem.

Tack Lena, Filip, Macke och Peter för att ni ställde upp funktionärshjälpen.

Glad Påsk

Mirjam o Anders

torsdag, april 01, 2010

Walk Up träningen imorgon.

Samling kl 09:00 Garvaregården Nymölla.

MVH
Anders