CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

måndag, februari 26, 2007

Fetchs valpar växer.







Idag fick dom vara ute i snön ett tag. Morra fostrade dom lite grann. Hon blev en aning sur på en av tikarna som envist försökte dia henne men hon blev milt tillrättavisad. Dom är jättefina om än lite väl kraftiga just nu. Liknar små tegelstenar. Bifogar ett par bilder. Stort Grattis till Roar som vann ett workingtest i Norge i helgen. Brittisk domare och vann på 71 poäng före tvåan på 65. Bra jobbat Roar.






Anders

fredag, februari 23, 2007

Valpar, hjortjakt och en stolt pappa.











Hej.








Vi gav oss iväg i morse jag och Philip. Hjortarna skulle utmanas trots vädret. Snödrevet var besvärligt och på vissa platser längs vägen var drivorna tre gånger så höga som skokartongen vi färdades i. Vi turades om att gå och trycka, jag och jaktkompisarna. Tacksamt att kunna gå i spåren när det är nysnö. Kom ikapp samma flock tre gånger under förmiddagen utan att komma till skott men trägen vinner och jag fällde en hjort innan lunch. Ett par till under eftermiddagen. Dovhjortarna har den egenheten att alltid stanna tätt ihop och där det är som allra värst att skjuta. Täta planteringar är favorittillhållet. Philip sköt sin första hjort idag och vem som är mest stolt, han eller jag vet jag inte men känslan som infann sig när vi hittade djuret med ett perfekt skott mitt i bogen går inte att beskriva. Min son sköt en hjort! Vi behöver unga människor som håller våra traditioner vid liv och även om han gillar data spel, handboll, fotboll och tjejer så finns jaktinstinkten där. Vi tycker om att jaga och fiska. Jag hoppas att vi kan göra det tillsammans under många år framöver. Lyckan vore om även hundintresset ärvs vidare. Vi får se hur det blir med den saken. Våra valpar växer och frodas. Tog ett par bilder på Fetch med valparna diande. Hon blir allt mer besvärad men än så länge tycks hon acceptera sin roll. Svårt att plåta dom svarta, betydligt enklare med den gula.

Ha det bra i helgen. I morgon blir det mer pulsande i snön efter hjortarna.
Anders

Snöstorm och bilder från Norge




Hej.




Nu har Kung Bore slagit klorna i oss. Full storm och snön har vräkt ner. Gick upp kl 04.00 igår och skottade 80 meter för att få ut bilen till vägen. Mirjam försökte ta sig till Åhus tre olika vägar men alla blockerade av långtradare som sladdat av vägen. Fjärde försöket lyckades hon genom att snirkla sig genom ett bostadskvarter. När man kör på vägarna står snön som jet strålar över vägen och det tar inte lång tid innan det driver igen efter att plogen varit där. Jag och grabben skall ägna oss åt att försöka ta ett par av sässongens sista hjortar idag och vi har några mil att köra. Hoppas inte Berlingon blåser av vägen.- Den har ungefär samma form som en skokartong. Bifogar ett par bilder på Roar Börresen och hans tik Prima från Nordiska mästerskapet. Prima är efter Emma och Petter. En riktigt duktig tik med en duktig förare. Roar skall ha en hane från Fetch i den här kullen. Blir sugen på en gul och nu kommer det nog en sådan i huset. Den första på 20 år i så fall. Återkommer om detta när det är klart. Återkommer på Bloggen i kväll med valprapport och bilder för nu är det dags att skrapa rutor och skotta snö.

måndag, februari 19, 2007

Datorkrasch

Skulle skriva på Bloggen igår. Kopplade in kameran för att tanka över några bilder. Datorn kände inte igen den trots att dom träffats så många gånger förr. Starade om utan resultat. Stängde av datorn och den tog det på allvar och vägrade starta igen. Stendöd. Därför kan vi inte svara på mail eller uppdatera hemsidan på ett par dagar. Valparna mår bra och vi skall börja med fast föda denna veckan. I helgen kom Danny Frazer upp från Danmark och parade sin tik med Trolle och vi håller tummarna för att det tog som det ska. Jag har skrivit detta från jobbdatorn och det är ett undantag. Den är inte till för det. Så fort vi fått ordning på vår egen så återkommer vi. Det ser lovande ut för vi har ett serviceavtal med Dell.

Hälsn
Anders&Mirjam.

torsdag, februari 15, 2007

liten notis.

Hej.

Var på retrieverkom. möte förra helgen. Kul att få träffa kollegor och människor med samma intresse och diskutera det som ligger en varmt om hjärtat. Fetch valpar växer och nu har dom flyttat ut i nya hundhuset. Nya valpboxen blev perfekt för ändamålet. Har lagt ett par timmar på hundträning denna veckan och det är Trolle och Dacke som skakat av ringrosten. Dacke funkade förvånansvärt bra trots att han varit avställd från träning några månader. Grunderna sitter kvar och han har blivit äldre. Min erfarenhet av träning är att om man tränar allt för intensivt under en period så känns det inte som man når några framsteg. Däremot gör ofta en längre vila susen. Hunden smälter intrycken men framför allt så blir den äldre och mera mogen. Har inte tagit bilder på ett tag men har för avsikt att sortera bland bilder av Carmals hundar som vi fått tillsända och lägga ut dom på hemsidan. Det får bli nästa projekt. Tack Karin för hjälpen, den är ovärderlig.

Anders

måndag, februari 05, 2007

Hundträning igår.







Hej.


Hade hundträning hela dagen igår. Annica, Caroline, Lena, Håkan och Sverker var här. Vi körde markeringsövningar med dom unga hundarna först. Vi la upp träningen så att dom skulle hålla sig tight i området, tro på sig själva och anpassa näsan och farten. Vi tog ut dom äldre hundarna och gick på linje i ett mindre skogsområde. Vissa apporter lyckades hundarna markera, några föll dolt och blev till dirigeringar. Vi hade ett staket på vänsterflanken som ställde till det lite grann. Vi körde hoppträning med dom unga hundarna som fått vila upp sig ett tag i bilarna. Lärde dom hoppa och att ta samma väg tillbaka med apporten. Efter en fika blev det linjetagsträning. Extremt långa apporter i hård motvind och hundarna gjorde det riktigt bra och jag tror alla var nöjda med sina hundar. Själv gick jag med Dacke och Enya och Mirjam körde med Trolle. Valparna växer och det är några riktiga små tjockisar i valplådan. Äter och sover är vad dom tillbringar tiden med. Tror vi behåller en tik själva för ju mer jag tänker på det ju mer sugen blir jag. Bifogar en bild på Fetch och valparna. Satt och bläddrade ibland bilderna och hittade ett par roliga foton på Fetch från förra året. Lägger in dom också.
Hälsningar
Anders&Mirjam

lördag, februari 03, 2007



















Hej.


Jakterna slut och man har tid att ägna sig åt lite seriöst byggande. Fick klart vattnet igår så nu strömmar det ur kranen i hundhuset. Format trappan och armerat den ner till källarhalsen. Haft valpspekulanter här idag och hade Kita och Fetch ute. Fetch apporterar så det ryker trots veckogamla valpar. Det kluckar i juvren när hon springer. Hon tyckte det var riktigt kul att komma ifrån valplådan ett tag. Kita funkar också trots höglöp. Parat med Garronpoint Mole (Trolle) idag igen. Nu hängde dom i en halvtimme så vi hoppas det tog ordentligt. Tog några bilder. Vädret var underbart. Sol och 7 plusgrader. Morra som heter Hatz Watz Ussas Ossa fick agera fotomodell. Borde kanske borstat till henne lite men tycker det blev skapligt andå.

Hälsningar
Anders&Mirjam.