CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

söndag, maj 21, 2006

Gabby och Bruno






Jag tog några bilder igår på Jörgens två Cockar Gaby och Bruno. Dom heter Saxaphone Greenwood och Saxaphone Woodcock. Gabby är jaktchampion och har blivit tvåa på SM. Bruno är fortfarande ett oskrivet kort. Peter Burton som är uppfödare ville ha bilder till sin hemsida. Det var mulet så resultatet kunde varit bättre. Lägger in ett par bilder här ändå.

söndag, maj 14, 2006

Enya blev klar för EKL på provet i Orrefors.




Enya tog sin andra etta i Ökl igår på Orreforsprovet. Hon belönades även med HP och provets bästa hund av domaren Pelle Björck. Övriga 1:a pristagare var Gerd Permyr med LikéIms Isalina, Göran Davidsson med golden River Race Vip Victory samt Vuokko Norkooli med LikéIms Respons of Bellmaker. Provledaren Leif Andersson hade lagt upp ett rakt och enkelt prov och största svårigheten var söket som var relativt djupt och brett. Dummies är mer likvärdiga skjutna fåglar under jakt än vad kallvillt är, och ställer därför betydligt högre krav på hundarnas koncentration och noggrannhet. Jag är säker på att gårdagens sökarbete plockats in på mindre än halva tiden om man använt vilt. Hundarna fick jobba hårt för varje apport på det här provet. Dummies ger inte heller så mycket gratis motivation i form av gamla viltfläckar och inlevereringslöpor från tidigare startade hundar. Bilderna: Pelle Björck håller kritik, Ebba tydde sig till Britt Sandahl (Tack för hjälpen Britt!) samt prisutdelningen. Från vänster Gerd Permyr, AC, Göran och Vuokko.

måndag, maj 08, 2006

Kurshelgen



Hej.

Ännu en trevlig kurshelg. Vi har tillbringat helgen på Stafva gård på Gotland. Det ligger strax öster om Visby. Det är värt ett besök. Inger & Patrik Von Corswant driver gården med jättefina marker, man hyr ut rum och har ett eget gårsmejeri där man gör fantastiskt goda ostar. Ni kan titta in på deras hemsida om ni vill. http://www.stafva.gotlandica.se/. Tack alla kursdeltagare och speciellt Inger och Patrik som bjudit in oss och höll arrangemanget. Jag har fällt en hel del älgar genom åren. Nu fällde jag en till på E22 utanför Nättraby på hemvägen. Älgkon träffade klockrent i fronten och rullade över bilen. Vi klarade oss rätt bra men det var en traumatisk upplevelse. På bilden: Inger och Hasse.

Anders

fredag, maj 05, 2006

Några fler bilder från kursen förra helgen.





Jag tog inte så många bilder pga det ihållande regnet. Tog chansen att plåta ett par goldens. På bilderna är det Per Eklund med sin härliga goldentik Toshie. Hon heter
Yard Peace Auchentoshan of Basil.

måndag, maj 01, 2006

Kursen i helgen






Här kommer ett par bilder från vår träningshelg. Under lördagsförmiddagen var vädret bra och vi ägnade oss åt grundträning. När vi startade gasolköket för värmning av gulaschsoppan öppnade sig himlen och vi fick flytta in under ett tak. Soppan värmde gott och hjälpte oss att hålla värmen trots det ihållande regnet under eftermiddagen. En trevlig kväll med Bastubad och en god middag på Espetorpet avslutade dagen. Söndagsmorgonen ägnade vi åt vattenarbete och därefter delade vi upp oss i två grupper och körde linjetag och markeringar. Trots regnet lyckades vi få fyr på veden och vi avslutade med korvgrillning. Tack till alla deltagare som höll humöret uppe i det trista vädret. Vi har fått se väldigt många lovande hundar i helgen. Gråbo Janne höll humöret uppe i regnet, den vackra goldentiken tillhör honom och den sista bilden visar gänget som var med på kursen. tyvärr hade Anna Mia åkt innan vi tog bilden. Fler bilder kommer så småningom.