CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

onsdag, september 29, 2010

Grattis Mirjam och Benny

Som fick 1:a med HP igår. Kul med honom, för han kom tillbaka till oss pga allergi i familjen. Han har ett underbart temperament, lugn och fin och med en väldigt bra motor. Han heter Carmals Enyas Noble i stamtavlan.
Själv har jag varit i Malmö idag. Gipset borta men det tar ett tag innan jag vänjer mig vid att handen ser annorlunda ut än tidigare. Liknar Frankenstein lite grann. Hoplappad och svullen. Tummen sitter i princip fast och det blir nog mycket sjukgymnastik i höst. Kirurgen sa att det blir ytterligare operationer längre fram när det har läkt ihop ordentligt. Imorgon blir det sjukgymnast i Kristianstad. Får se vad dom säger.

Anders.

söndag, september 26, 2010

Grattis Linda o Elda!

Linda har startat sin Elda i nkl och fixade direkt en 1.a Hp!!!
Blev oxå provbäst. Elda heter Wildlife Manager's Prinz i samtavlan.
/Mirjam

onsdag, september 22, 2010

B-provsträning

B-provsträning på söndag den 26/9 kl. 15.00

Samling vid ån i Nymölla!

Pris  300 kr  per ekipage.

Anmälan per mail senast 25/9

Hälsningar
Mirjam

tisdag, september 14, 2010

Ny Beretta.

Foto Mirre.

Idag fick jag besked om ersättning för min trasiga bössa och det var positivt så nu är det dags att se framtiden an och köpa en ny. Tänker inte byta märke eftersom jag har svårt att tänka mig något annat än Beretta. Väldigt välgjorda och balanserade vapen av hög kvalitet så valet faller nog på en Beretta 687 Silver Pigeon C. Jag skall åka ut till Vinslöv och titta på en sådan nu i veckan. Holmgrens vapen har ju ett stort sortiment så där finns mycket att kika på. Imorgon blir det handkirurgen i Malmö. Håller tummen för att det har läkt som det ska under gipset. Ont som tusan emellanåt och jag vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken.

Bifogar lite bilder på Kita, Meg och Trolle.

Anders

söndag, september 12, 2010

Spanielprovet Trolle Ljungby.


Hej.

Jag har varit ute i friska luften några timmar idag. Spanielprovet gick någon km härifrån och det kändes väldigt konstigt att inte få vara med och skjuta. Har nog skjutit varje år dom sista 20 åren. Minns att första gången var 88-89 nånting och Mogens Pelsö var domare. På den tiden så var kaninstammen högre och framförallt mer utbredd. Uppe på Åby var det massor av kaniner då. Minns att jag sköt en dubble för Jörgen Sandbergs legendar Skenshall Mark. Sköt också fyra kaniner för Charlie Johnssons unghund. Charlie var en fantastisk hundmänniska och det är med sorg i hjärtat jag hörde att han nyligen gått bort.
Hur som helst så beväpnade jag mig med kamera och det var trevligt att bara få vara med och känna av pulsen i provet. Hade  svårt att ta bilder med en hand men det blev några trevliga bilder. Dom ligger under foto på hemsidan. Lägger ett par sycken här också.

Anders

måndag, september 06, 2010

Hemma igen

Kom äntligen hem idag. Tog tåget från Malmö central. Tog tåget till Malmö häromdagen också. I onsdags förra veckan hoppade jag in i en taxi på stationen. Det är inte långt till MAS men jag rök på 170 spänn. När jag pratade med skötersorna idag och berättade om detta så sa man att jag blivit blåst. Inte kul för AC att ha blivit blåst. Har kvittot kvar så jag skall nog få tag i förövaren även om det innebär att jag får åka till Rosengård. Minitaxi i Malmö har fast pris, 59 svenska pesetas kostar det. Ringde dom och det stämde. Nu är det kanske inte hela världen för min olycksfallsförsäkring täcker utgifterna, men ändå! köpte en laptop förra veckan och den glade försäljaren på Elgiganten förklarade käckt att visst funkar Tele 2 på Tostebergavägen 43. Inte f-n. Stendöd! Ringde Tele 2 idag och dom placerade mig i telefonkö i 20 minuter, sen gav jag upp. Åker in och  och stryper en försäljare imorgon. Visst tusan. Vänster tumme är ur funktion, får klämma till honom med gipset. Nu skall jag gå en sväng med nya favoriten Quest. (Fetch-Trolle). En liten superstar skulle jag tro.

Hälsningar
AC

söndag, september 05, 2010

Grattis vår lilla Bella.

Idag var Bella iväg till konstgrytet för att avlägga examen. Mirjam körde eftersom Tord var på fest igår, om ni förstår vad jag menar. Först gick hon karaktärsprovet vilket är någon form av egenskapsklass. Det var inga problem. sedan höjdes nivån och man gjorde grytanlagsprovet. Bella visade upp sig från sin bästa sida. tog alla gångarna och spontanbröt när hon skulle. Domaren var mycket nöjd med vad han fått se så det sa bli kul att läsa protokollet.
Lät sig också kallas ut ur grytet vilket var lite pricken över I. Det bästa med allt är att det verkar vara det roligaste Bella vet. Hon blir heltokig när hon fattar att hon ska få springa in till grävlingen.
För ett championat krävs ett prov till samt ett prov på räv i skarpt läge. tror vi satsar på det Bella.

Anders

lördag, september 04, 2010

Rapport från sjukstugan

Det ringer kompisar ned jämna mellanrum. En del kommer upp och hälsar på. Ett par av mina vänner skickade en skål med godis. Jättesnällt av er, men med tanke på att jag har landstingets kalsingar stämplade med 80-100 kg så kanske jag skall hålla igen, men va f-n. I torsdags gjordes en hudtransplantation då man tog hud från underarmen och vek ner över handflatan, och behöll blodkärl och blodförsörjning. Huden på underarmen ersattes av hud från innanlåret. Jag var mycket tydlig med var man inte fick ta hud eftersom jag gärna inte vill bli hårig i handflatan. Man har sedan gjort en inspektionslucka i gipset där sköterskorna kan öppna luckan och titta in ibland. Precis som i en adventskalender. Tror jag skall stoppa dit en kola ikväll bara för att få se minen. På bilden hälsar jag till er alla. Jag tog bilden med web cameran i min nya dator.

tack alla

Hälsninga

torsdag, september 02, 2010

Tröst i bedrövelsen.

Hej.

Varit hemma på permis sedan igår. brorsan och min moster kom på besök. Lena Westerman har också bott över och hon är nere i skåne för att para en av tikarna med Lee.
Jag tycker lite synd om mig själv så jag behövde trösta mig lite grann när Mirjam åkte ut och apporterade och jag fick stanna hemma. Philip skjutsade mig till K-stad och jag inhandlade en ny lap top. Mobilt bredband, så nu kan jag ligga i sjuksängen och blogga. Hyrde fem filmer också så jag har något att göra på natten när sömnen inte vill infinna sig. Imorgon blir det tidig uppstigning. Duscha med desinfektionsmedel, sedan upp en våning för hudtransplantation. Hoppas det är sista operationen för det börjar kännas lite tufft nu. Börjat kika efter ny bössa så jag ser framtiden an med tillförsikt.

Hälsningar
Anders