CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

tisdag, juni 29, 2010

Sommar, sommar, sommar.


Äntligen har vi fått riktig sommar. Lyxigt att åka ner till stranden och lägga sig med lite fika och några dagstidningar. Idag stannade vi bara ett par timmar. Slog oss att hundarna nog skulle tycka det var lika skönt som vi så vi körde hem. Tog hela gänget med oss ner till havet där vi har flera hundra meter långgrunt och underbar sandbotten. Vi lät dom kuta runt i vattnet under en timmes tid och den som hade det tuffast var Bella, terriern. Eftersom hon måste simma på tjugo centimeters vattendjup så innebar det att hon fick simma hela tiden. Liknar mest en dränkt råtta. Kul hade dom och jag tog med kameran.Det är lite nervöst att bära omkring på kameran ute i vattnet men möjligheten till roliga bilder gör att jag tar risken.

Anders

lördag, juni 26, 2010

Megs valpisar



På begäran kommer ett par bilder på dom små.

AC

Trevlig Midsommar


Hej.

Vilken härlig dag det var igår. Äntligen kändes det som sommar. För vår del var det också första dagen på semestern. Det innebar att man fick sova lite längre vilket känns rätt lyxigt. Meg nedkom häromdagen med 8 valpar. Fördelningen var hälften av varje och det var två svarta och 6 gula valpar. Dom ser väldigt välmående ut och Meg fixade valpningen i stort sett utan assistans trots att det var första gången. Hon är normalt sett en väldigt lugn och balanserad tik och valpningen var inget undantag. Det finns ett par hanvalpar till salu pga återbud. Vi har också bestämt datum för kennelträff till måndagen den 26/7. Anmäl via mail på 04454499@telia.com Vi kommer att lägga upp det som en träningsdag med ett antal olika stationer. Ligger lite blandade bilder under foto. Midsommarfirande samt lite bilder av "Carlsson" och hans pappa Sixten. Lite bilder av en yrkesjägares vardag också för den delen. På bilderna på Bloggen är det Ebba i midsommarkrans samt en bildserie tagen vid 20 tiden på kvällen. För en viltmästare är arbetsdagen inte slut förrän man tagit hand om fåglarna inför natten. Den kalla ölen får vänta men den som väntar på nåt gott..........

Anders&Mirjam.

torsdag, juni 17, 2010

En sväng upp i luften


Två av gubbarna på jobbet fyllde jämnt. Som present så samlade vi ihop till en flygtur med efterföljande grillning. Vädret var perfekt med svag vind och klart väder. Först åkte jubilarerna sedan åkte några av oss andra. (Dom yngre). Kunde skönja en viss skräck hos jubilarerna när dom kröp in i kabinen. Vi gav dom några lugnande ord. Bland annat att statistiken visar att man bara störtar ibland. Det hjälpte betydligt och man kunde se ett skönja ett visst lugn i deras ansikte. Visst! Allt är ju relativt. Nu fick dom ingen korv innan flygningen pga att Anders som var pilot inte skulle behöva stå ut med att man behövde använda spypåsarna. På skakiga knän kom dom ner ialla fall men rätt stolta över att ha kommit över sin flygrädsla. Jag tycker dom var modiga som ställde upp. Mod definierades av någon som något man tar till när man inte törs. Stämde nog bra i det här fallet. Tog en del bilder som ligger under foto på hemsidan. Plåtade också två vackra skånska slott. Vittskövle och Trolle Ljungby. Also my own castle, Tostebergavägen 43. Håll till godo. OBS Fler bilder ligger under Foto.

Anders

lördag, juni 12, 2010

Staket


Richard o Linda på besök. Tränade lite hopp över staket. Benny och Molle på bilderna. Understa bilden är grimastävling. Vem tycker ni  vann. Benny eller Mirjam?

AC

Philip har tagit studenten


Sonen Philip tog studenten igår. En stolt pappa tog bilder och en av dom kommer här. Grattis Philip. Hoppas att natten blev minnesvärd och att huvudet inte känns alltför trångt idag.

AC

fredag, juni 11, 2010

Skolavslutning. Tog några bilder av Ebba och kompisen Keo.


måndag, juni 07, 2010

Ransjön.

Hej.

Tillbringade helgen i Värmland närmare bestämt utanför Munkfors. Fått träna på värmländskan en hel del och vi hade många goda skratt. Det finns retriever engelska och det finns retriever värmländska. Skånska med för den delen. Grönner på om itte "hunna j-l" på skånska blir "dret hunn" på Värmländska. Vi brukte itte föggler när vi träne, bare böller och damisser. Alle hunnera geck bra o jä tog nögra kort som di kan få se. Dä finns fler unner foto.

Tack allihop för en trevlig helg.

Anders

tisdag, juni 01, 2010

Grattis Karin Thunander, Lena Strömberg, Inga Lena Djurberg och Lena Bratsberg

Som vann WT Skinners International i Highclere England i helgen. Efter tre run offs stod det klart att tjejerna vunnit över självaste England. Karin drog längsta stråt i run off mot Richard King.  Schweitz kom på tredje plats. Där fanns lag från 14 olika länder. Börjar bli tufft för britterna nu.

undrar om dom inte lärt ut för mycket?

I laget ingår

Lena Westerman S. Fancy Cayo

Karin Thunander S. Fancy Choice

Lena Brattsberg- Karlsson Searover Kits Day

Inga-Lena Djurberg Searover Kits Dike

Anders&Mirjam