CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

torsdag, juni 25, 2009

Måsar, trutar osv finns även i Nord Norge.











Mås och trut förföljer gärna fiskebåtar i hopp om något fiskrens dom kan snappa upp. Det är egentligen ganska vackra fåglar som förekommer i flera olika arter. Dom äter tyvärr inte bara fisk. Strandskateparet som häckar nedanför syrrans hus blev av med sin ena unge. Hon hade två när vi kom dit. Dom små strandskateungarna sprang omkring på stranden under uppsyn av sina ambitiösa föräldrar. Ibland var dom ända uppe på trappan till huset. Kanske säkraste platsen. Hjälpte tyvärr inte eftersom det är ett ögonblicks verk när en stortrut tar en fågelunge. Till råga på allt sväljer dom den hel också vilket ser ganska bisarrt ut. Enligt syrran och hennes sambo Ove så har strandskatorna inte lyckats få fram en enda unge till vuxen ålder på flera år pga trutarna. Tog några bilder på marodörerna i alla fall.
Anders

tisdag, juni 23, 2009

Öppen Kennelträning kl 18 imorgon onsdag.

Fetch är dräktig. Tog ett ultraljud idag.

Hej.

Var hos veterinären idag och vaccinerade ett par hundar. Bland annat Trolle som fått sina rabiessprutor nu så att vi förhoppningsvis kan starta i Danmark i höst. Passade på att ta ett ultraljud på Fetch och veterinären kunde se minst fem valpar så det ser bra ut.
Hälsningar
Anders&Mirjam.

Philip i Midanattssolens land







Hej allihop.

På väg till veterinären och skriver över en kopp kaffe nu på morgonen. Hundarna skall tas om hand och sedan skall det vaccineras och grejas. Kom hem från nord Norge igår och vill gärna visa upp några bilder på sonen som bland annat fick en torsk på 17,5 kg vilket han är mycket stolt över. Har mycket mer bilder som jag kommer att lägga in i photoalbumet så fort jag hinner. Då skall jag också berätta om Stor Kveita.

Anders

lördag, juni 13, 2009

Edward sin fars son eller äpplet faller inte...........





Edward är på besök och ska sova över inatt. Ebba är en av hans idoler. Han gillar tjejer, Edward. Idag berättade han att en tjej på dagis fallit för honom. Han uttryckte det mer som att hon var kär i honom. Något han hade mycket svårt att förstå eftersom hon var en 6 åring och Edward bara är fem. Han var dock kär i henne också men vi kommer inte att avslöja hennes namn. Det får Edward själv kungöra om det blir allvar av det hela.

När jag kom hem från jobbet ringde telefonen och det var en kompis till Ebba som ville spela brännboll på fotbollsplanen. Ebba frågade om Edward ville följa med och vi sa att då måste Ebba och Wilma hålla honom i handen när dom gick dit. Behövdes inte tyckte Edward som sa: Jag är jättemodig jag. Jag är inte rädd för något.
Tro sig f-n det med Henrik som pappa.

I fredags var det skolavslutning med allt vad det innebär. Efter kyrkan och dom vanliga sommarpsalmerna: I denna ljuva sommartid och Den blomstertid nu kommer hade prästen lite lite show, och han var riktigt rolig. Ialla fall för att vara präst. Sedan avslutning i skolan och sedvanlig frukostbuffé på Böckmans i Bromölla. Där proppade jag i mig så det räckte för hela dagen. Tog fasta på skylten i konditoriet där det stod: Kalorier är till för att ätas och inte för att räknas. Bra visdomsord tycker jag.

Bilderna: Edward förärar Ebba en blomma. Den andra bilden visar charmknutten Hannes med sin syster Elin på ena sidan och Ebba på den andra. Då trivs han Hannes.Tredje bilden är Ebba och hennes kompis sedan dom var små Wilma.

Trevlig helg
AC

torsdag, juni 11, 2009



Hej igen.
Vi har haft lite öppna träningar på tisdagskvällarna för Carmals hundar. Det har gjort stor nytta och det var med stor glädje vi gick hem från sista träningen. Avlämningarna sitter, snabba inlevereringar, bra följsamhet tysta och stadiga. Det går framåt och alla verkar göra hemläxan. Det finns inga genvägar till en bra hund och hur tallangfull den än är så måste man träna den steg för steg. Det är väldigt lätt gjort att gå för fort fram i synnerhet när den är lättlärd. Det man inte får glömma är att den lätt lär sig fel också.

Nästa datum är tisdagen den 16/6 kl 18:30. Samling Garvaregården.
Mirjam håller i träningen för jag och Philip är i Norge och fiskar.
Översta bilden från vårens unghundskurs. Undre bilden är Macke och Mats med sina härliga Enya och Trolle grabbar.
Anders

Pearl och Player har hittat hem hos Malin och Inger





Hej.
Häromdagen kom Malin och hämtade sin tikvalp. Hon har slutat skolan och har bra med tid att ta hand om henne i sommar. Pappa Peter som en gång var ordförande i SSRK södra hade tidigare en tik som var syster med Lena Bratsbergs gamla Stella (Classical Starlight) som i sin tur var mamma till vår Emma. Igår kom kom Inger och Bosse och hämtade Player. En underbar hanvalp som vi fastnat mycket för, och som gärna fått stannat, om inte huset varit för fullt med hundar. Bilden längst upp visar player med mamma Kita och pappa Lee.
Lycka till med valparna.
Anders&Mirjam

måndag, juni 08, 2009

Grattis Veronica och Mattias.

Nessla (Carmal´s Enyas Nettle)har klarat det finska anlagsprovet. Grattis Veronica till framgången. Mattias och Carmals Heroine Knox startade i JRK och fick en utmärkelse ÖKL WT. Bra jobbat Mattias.
För övrigt så hittade vi en förklaring till Trolles något ofokuserade uppträdande i småland förra helgen. Var uppe och vaccinerade ett antal hundar och bad veterinären kika på Trolle. 39,5 i feber och en rejäl halsinfektion. Han har nu gått några dagar på antibiotika och vi hoppas att det inte blir några men efter detta. Det är ganska farligt att anstränga hundar med halsinfektion samtidigt som dom kan gå med det ganska länge innan man märker det. Nisse har varit igång i helgen och matchades en stund mot sin pappa. Tror han var lite stolt över sonen och jag fick bra träningstips. Tack Jörgen och Larissa för hjälpen. På tal om spaniel! Det finns en vältränad Cockerhane med stor jaktlig rutin, fyra år gammal till salu hos en god vän. Ring för mer information.
Öppen träning Carmals hundar kl 18:00 imorgon tisdag och vi träffas hemma hos oss.

Anders