CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

onsdag, juni 25, 2008

Fiskat i Norge. Mer bilder kommer, Hälsn Anders


söndag, juni 08, 2008

Heja Birgitta, Marie, Thomas och Fredrik

Hej.

Svenska laget med Fredrik Lindström, Birgitta Bernadotte, Thomas Söderström och Marie Ahlgren ligger på fjärde plats efter första dagen på IWT i Österrike. Skall bli spännande att se hur det slutar. Ställningen efter första dagen knyckte vi från Reedsweepers hemsida.

7/6 2008, Svenska laget ligger på 4:e plats (av totalt 33 lag) efter fem stationer idag!!!Ungern 3, 272 p, Holland 1, 272p, Schweiz 2, 266p, Sverige 260p Vi håller tummarna och hoppas ni vinner.

Mirjam&Anders

Öppen träning imorgon kväll. se tidigare inlägg

Hej.

Vi bara påminna om att vi har öppen träning för Carmalshundar imorgon kväll. Ring om ni kommer. Mirjam 0733 568 912 Anders 070 206 08 89

Välkomna
Anders

fredag, juni 06, 2008

Grattis Helena. Vann derbyt med Trolle dotter

Fick ett glädjande telefonsamtal under kvällen. Helena Lindström vann unghundsderbyt med Just Like Fast Weasel. Grattis också till uppfödaren Sören Norén. Weasel hade tydligen 99 av 100 poäng vilket är ett fantastiskt bra resultat. Vi glädjer oss också för egen del eftersom vår Trolle (Garronpoint Mole) är pappa till Weasel. Mamma är Sören Noréns supertik Lotten som heter Moormans Look Twice i stamtavlan.
Vi vill återigen påminna om att det är dags för röntgen av Fetch och Kita valparna från 2007. Vi har bara fått in ett fåtal resultat än så länge.

Trevlig Helg

Anders&Mirjam

En kompis söker en vuxen labradortik.

Varmt och soligt fortfarande. Inget vatten i vår fina å. Börjar se stenar som jag nästan aldrig sett tidigare. Djupet i åmynningen är dock i stort sett konstant och lämpar sig väldigt bra för långa och knixiga vattenapporter. Var nere häromkvällen och körde lite med bumprarna tillsammans med Eva och Stefan. Vi söker en labradortik som behöver omplaceras. Det är till en kompis vars tik nu är 11 år gammal och han behöver en ny hund. Han är utbildad viltmästare och tiken kommer att få apportera mycket vid större jakter och kommer garanterat att få ett väldigt bra liv. Myopatitestad eller inte saknar betydelse, så även om tiken har C höfter eller en mindre katarakt. Hon skall användas till jakt och det är dom egenskaperna som är det primära. Därför är det önskvärt att hon har en stark motor både på land och vatten. Vet Du någon lämplig tik så hör av Dig så förmedlar vi kontakten.

Trevlig helg.

Anders

söndag, juni 01, 2008

Grattis Katarina Ljungkvist och Twiggy.

Grattis Katarina Ljungkvist till segern i öppenklassen på WT i Jönköping. För den som inte vet så är Katarinas hund Twiggy kullsyster med våran Fetch och heter Carmals Forever Hasty. Starkt jobbat. Saknar tyvärr bild- Richard gjorde idag debut i provsammanhang med Kitas Leader och kom på 4:e plats på samma WT men i NKL. Mattias och Knox hade en dålig dag men sådana råkar man ut för ibland. Man får dra nytta av erfarenheten så blir det bättre nästa gång. Välkomna den 9/6 kl 1800 då det är öppen träning för Carmals hundar.

Hälsningar
Anders%Mirjam

Sommar. Badjävlarna trivs i Hanöbukten











God Morgon
Kom hem vid ett tiden inatt efter en uppfriskande cykeltur till Årup. Vaknade imorse full av energi?? tänkte bygga klart grindarna men Wachtlarna pockade på uppmärksamhet. Tog en promenad med Morra, Bita och Ladda och tog med Harry och Trolle också. Vi har väldigt långgrunt i havet och man kan gå flera hundra meter ut. Hundarna älskar att ömsom rusa runt ömsom simma i det långrunda vattnet. Man kan säga att dom är badjävlar för dom vill aldrig gå hem. I synnerhet inte Wachtlarna för dom badar för badandets skull. Tog lite bilder och några fler ligger under fotoalbum. Richard och Mattias är på workingtest i småland idag. Vi håller tummarna.

Anders