CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

lördag, maj 31, 2008

Lördag kväll




















Hej.



Lördag kväll. Spikat grindar hela eftermiddagen. Mats som är valpköpare kom på besök. Han hade med sig sin lilla Enya-Trollevalp. Underbar liten hanhund med ett klassiskt labradoruttryck. Skulle plåta honom men batteriet i kameran var tomt. Vid 19 tiden kom min vackra dotter Ida på besök. Hade med sig lillasyrran Agnes som blev jättebesviken över att Ebba inte var hemma. Grillade rådjur och lite bacon. Suveränt gott med ett glas rött till. Kan rekomendera Borgogne Hautes Cotes De Nuits. Vet inte vad det betyder men gott var det. Kameran var laddad och i kvällssolens vackra ljus tog jag några bilder i trädgården. Blommor och framförallt Ida och Agnes. Ida skall upp och jobba kl 0600 imorgon så Agnes och hon körde hem. Vinet är slut så vi tar cyklarna och drar upp till Årup och snackar lite skit med Jonas och Katarina. Kanske dom har lite vin???Håll till godo och trevlig helg

önskar

Anders o Mirjam.

torsdag, maj 29, 2008

Öppen träning Carmals hundar Måndag 9/6 kl 1800


Hej.


Vi har en öppen träning för våra uppfödningar måndagen den 9/6 kl 18 00. Samling vid Garvaregården. Meddela senast två dagar innan om ni kommer. Självkostnadspris 50 kr inkluderar fika, vilt och ammunition.


Nya bilder under fotoalbum på Spanielvalpen, Meg och Bella.


MVH

Anders

Nya bilder från Tullgarn

Det ligger mycket trevliga hundbilder på Peter Janeryds http://www.hundfotografier.se/ Bland annat en del bilder från mässan på Tullgarn Klickar ni på länken nedan kommer ni direkt dit. Har för avsikt att lägga in fler bilder ikväll på vår hemsida från söndagens evenemang.
Fullständiga resultat från Tullgarn ligger på www.ssrk.se under aktuellt.


http://picasaweb.google.com/Hundfotografier

Resultat från Highclere. Läs och begrunda. Kan man börja ana att Britterna har fått en viss konkurrens från kontinenten?
Resultat:
1. Tyskland 909p2.
Italien 887p3.
Wales 877p
8. Sverige 868p
Svenska lagets poäng:Hans Richter och Skorpan 233pKarin Thunander och Choiche 223p Lena Westerman och Anna 219pLena Brattsberg och Arron 193p

Tillät mig knycka resultatlistan från Birgitta. Tack för det.

MVH
Anders

måndag, maj 26, 2008

Det gick bra igen. Fetch bästa hund.

Ännu en kanondag på Tullgarn. Individuell workingtest upplagt lite grann som ett Mock Trial. Hundarna gick i par och fick 6 apporter var. En avslutning med en drive och alla hundarna på linje och en apport var. Fetch gjorde återigen ett gediget jobb och vi lyckades vinna en ynka poäng före Ingela Funck och Kitty som gjorde ett otroligt snyggt arbete. Det var väldigt tätt i toppen och återigen vill jag säga att standarden på våra svenska retrievers stiger väldigt snabbt. Bilder och utförligare text samt komplett resultat kommer under kvällen.

MVH
Anders

söndag, maj 25, 2008

Karin, Mirjam och Anders vann lagtävlingen på Tullgarn.












Hej.
En fantastisk dag på Tullgarn. Vackert väder, träffar en massa människor man inte sett på flera år osv. Startade i lagtävlingen med Fetch och Kita. Tredje ekipaget var Karin Wallander som egentligen skulle startat Fetch syster Tissla. Tyvärr var hon skadad men det löste sig genom att Karin togVinna istället så det blev en kusin istället för syster. Vi hade lyckan att bli bästa lag en ynka poäng före laget med Thomas Söderström Scotty, Fredrik Lindström med Eddy samt Ralf Falkeland med Just Like Prince Andrew. Trea blev laget med Ingela Funck och Kitty, Maria med Arrack samt Jeanette Arleheim med Amber. Mer text och bild imorgon när vi kommer hem. På bilden längst upp är det vinnarna i Workingtest spaniel. Jörgen och Larissa även dom från södra avdelningen kom tvåa och trea. Vinnare blev Monica Lindström.

måndag, maj 19, 2008

Roger Phillips & Simon Hansell

Eftersom Mirjam bad mig framföra ett tack till Birgitta för att hon fick vara med på kursen i helgen så gör jag det nu. Hon var väldigt nöjd. Roger och Simon berättade om hur man tränar sina egna hundar och det är ju alltid av intresse att lyssna på dom som har stora framgångar. Sofia var också med och även hon var väldigt nöjd. Vi har lyssnat på många framstående britter och dom har en sak gemensam. Basic Training är grunden till framgång. Det tar tid och det finns inga genvägar. Jag är övertygad om att det inte är den som kan flest övningar som vinner proven, utan den som med tålamod och konsekvent ledarskap bygger upp en bra relation med sin hund. Ett ömsesidigt förtroende mellan hund och förare löser dom flesta uppgifter. Att succesivt arbeta sig framåt med en ung hund är bland det roligaste som finns. Att långsamt bygga upp och att vara noga med alla detaljer gör i förlängningen att helheten blir fulländad.
Att höra framgångsrika hundförare berätta ger väldigt mycket om man tar sig tid att lyssna. På söndag kväll kommer Peter Burton och han har en kompis med sig som heter John. Dom stannar till torsdag och det skall bli väldigt trevligt att träffas. Nästan ett år sedan sist.

Anders

Sjuk man, stulna bilar, polisen och politiker.

Hade lite oflyt igen med våran bil. Mirjam var på väg hem från jobbat i Åhus och strax utanför Tosteberga hoppade ett stort rådjur rakt in i vänster front. Tyvärr ett högdräktigt hondjur så det var ledsamt. Motorhuven fick sig en knäck likaså vänster framskärm och backspegel. Vänster strålkastare rök också så det blir en ny vända till verkstan. För två år sedan fick vi en älgko över taket och den bilen fick skrotas. Folk tror nog snart att det är medvetet men det går snabbare än man tror. I det här fallet hade vi tydligen en försäkring som täcker självrisken vid djurkollision så det var tur i oturen. Imorse stod här en gammal saab utanför. Krossad vindruta, vodkaflaskor och verktyg. Ringde polisen som var vänliga nog att svara efter 30 minuters kö. Man tog uppgifterna, konstaterade att den tillhör en person i s ölvesborg som inte går att nå, bilen är avställd också. Polisen sa också att dom inte tänkte flytta bilen för det var kommunens sak?Ringde kommunen som sa att dom måste skicka ett rekommenderat brev till en person som inte går att nå för att sedan få tillstånd att flytta bilen. Det brukar ta några veckor. För en timme sedan bullrade det utanför. En tjomme i röd mössa försökte starta bilen ditskjutsad av en stor skäggig snubbe i väldigt liten bil. Jag tog fram kameran och plåtade honom. Mailar det till polisen men troligen skiter dom i vilket. Dom slapp ju köra ut. Kommunen blir lika glada eftersom bilen transporterades bort gratis. I vilket syfte den bilen varit på turné inatt tror jag inte heller dom bryr sig om. Dom står hellre med fartkamerorna vi Ekohallen och fångar Svennisar som kör 10 km för fort. Nu ligger jag pall på övervåningen fullproppad med tabletter. Feber och halsont och alla vet ju hur sjuk en man kan bli. Det är manligt att vara sjuk. Riktigt sjuk, seriöst däckad, nere för räkning och totalt utslagen. Mirjam borde stannat hemma från jobbet för vård av sjuk man. Jag tror inte att kvinnor förstår alla manliga behov för då hade regeringen som till stor del består av kvinnor skaffat fram en ny sjukvårdslag. Just det! Vård av sjuk man".

Anders

måndag, maj 12, 2008

Mycket har hänt sedan sist vi skrev




Till att börja med så är alla valpar nu levererade till sina nya ägare. Bilder från leverans finns utlagda under fotoalbum. Kul att se alla glada och förväntansfulla ansikten. Det kommer samtal varje dag med berättelser om valparna. En tikvalp har redan ätit upp två telefonsladdar på husses jobb. Förra helgen var jag i Järvsö och hjälpte Henry och Eva med deras kennelträff. Jättetrevliga unghundar och det var väldigt roligt att se valparna efter Magda och Trolle. Lugna och balanserade med bra tryck men ändå ett väldigt koncentrerat arbetssätt. Kul också att se apporteringen. Stilla och fasta grepp och naturliga avlämningar. Fick också se HC- Jakts produkter och det är väl värt för oss som både är jakt och hundintresserade att gå in på deras hemsida http://hcjakt.jetshop.se/. Bra prylar till mycket vettiga priser. Kolla in bilderna på gås och and bulvaner. Slår allt som funnits på marknaden tidigare med hästlängder. Mer prylar kommer på hemsidan under veckan har Henry lovat. Med mig hem följde vår nya jakthund springervalpen Caddy som heter Capercailies Woodstorm. Att han är en storm vet alla som träffat honom redan. Karin och Isak har en del förväntningar på den lilla rackaren har jag förstått så det är upp till mig nu att bevisa att jag kan träna spaniel. Känner ett visst tryck måste jag tillstå. Bild kommer när kameran hänger med. Hittills har alla bilder blivit suddiga. När jag var i Järvsö var Mirjam på Öster Malma och var med på en träningsdag för Mark och Jamie Bettinsson. Fina bilder finns därifrån på http://www.eagle-owls.com/och http://www.stargolds.se/ . Vill passa på att tacka Streamlights Lena och Karin för inbjudan. Kursen gjorde att motivationen åter tog fart och Ina får nu en mer regelbunden träning. Gerda har fått ett första pris i Ökl för någon vecka sedan och det vill vi gratulera till. Bra jobbat Gerda.


Helgerna kommer tätt och veckan ägnades åt våran trädgård. i fredags kom ett härligt gäng från Halmstad med Stina i spetsen. Vi pratade hundträning, tränade hundar och umgicks i dagarna två. Jonas Christiansen som har Zäta, syster till Ina var här och hjälpte till och det tackar vi speciellt för. Det ligger bilder under fotoalbum från lördagen. Har beställt två bumprar till. Häftigt att kunna fejka en drive med ett tjugotal apporter. Man kan skjuta på dom också vilket gör det ännu roligare. Gästis i Åhus har fina erbjudanden för den som är sugen på lite semester vid ålakusten. Kolla hemsidan om ni är intresserade http://www.ahusgastis.com/ Både maten och miljön är väl värt ett besök.

Hälsningar


Anders&Mirjam