CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

fredag, april 25, 2008

Veterinärbesiktning


Hej. Idag bär det av till Näsum för vet besiktning. Har lagt ut några bilder under Fotoalbum. Det är Trolle på en av bilderna tillsammans med valparna. Han är fantastisk. Hur trängd han än blir av ett tiotal valpar är han kolugn och går värdigt omkring bland dom. Annars lägger han sig ner och leker med dom. Hanhundar kan reagera ganska vådsamt mot valpar och det är skönt att ha en pappa i Kenneln som kan ta hand om nya valpar osv. Förr hade vi Disco till det och även Pripps har fått agera valpvakt ibland. Bella vår terrier har väldigt kul i valpflocken. Hon är ett par månader äldre och är som en storasyster. Vårt gula nyförvärv Meg (Jackies Magpie) är också med och leker bland småttingarna. Trevlig i temperament och väldigt framåt. Hon bor hos Trolle på nätterna och det fungerar perfekt.

Hälsningar
Anders

måndag, april 21, 2008

Tvåveckor kvar tills man är spanielägare

Nu är det två veckor kvar tills man är spanielägare. Skjutit över spaniels har jag gjort under 20 år och tankarna har länge funnits på att skaffa en egen spaniel. Dom flesta jaktkompisarna har redan, och det känns lockande att få skjuta över egen hund. Fetch är i och för sig en skaplig spaniel eftersom hon söker tight framför mig och är stadig i uppsprång, skott och uppflog och jag har skjutit en hel del hare, fasan och kanin för henne men det är ändå inte samma sak. Åker upp och hämtar en liten hanvalp efter Edgegrove Flax och Simonside Snipe om två veckor. Uppfödare är Kennel Capercailies. Gå gärna in och titta på deras hemsida http://www.capercailies.com/
Edgegrove Flax som är pappa finns på bild på Jörgen och Larissas nystartade hemsida http://elderdale.com/ Mamman till valparna Simonside Snipe är uppfödd av en god vän till Peter Burton som heter Morris Thubron. En äkta gammal Brittisk spanielman. Sist vi träffade honom hade han svårt att gå men kämpade fortfarande i kaninmarkerna sina spaniels. Han har dock slutat tävla med sina hundar sedan ett par år tillbaka.

Workingtest och Mock trial.

Hej.

I fredags kväll åkte jag upp till Johan och Lotta. Bodde över hemma hos dom och vi hade en jättetrevlig fredagskväll.
Dömde ett mycket välarrangerat workingtest på fantastiskt bra marker under lördagen När vi tittade på min station under fredagskvällen trodde jag nog att staketen skulle vålla en hel del problem. Sänkte därför staketet en ribba eftersom det känns tråkigt om en stor majoritet av hundarna nollar pga ovana vid staket. Det visade sig under testet att det var bara 2 hundar av 33 som inte löste sin uppgift på min station vilket känns bra. Dom som är nyfikna kan kolla in smålands hemsida för resultaten. Var tyvärr tvungen att åka hem till våra valpar på lördagskvällen och kunde därför inte vara med på söndagens Mock Trial. Ryktet säger att det fungerade perfekt. Upplägget med Workingtest en dag och Mock Trial en dag är egentligen perfekt eftersom folk kan åka långt ifrån och tävla två dagar. Alternativt döma en dag och starta nästa dag. Stor eloge till Lotta, Johan och Fredrik och resten av gänget för en helgjuten insats.
Vill också tala om att Mattias och Knox kom fyra på workingtestet på 86 poäng. Bra gjort av en ettåring tycker vi. Tyvärr tappade Mattias 8 poäng på en station som var ett närsök. Mattias tyckte själv att han borde hållt kvar hunden i området eftersom han blev lite stor. Övriga stationer gick jättebra. !8-20-16-12-20. Stort Grattis till Karin Wallander och Fetch syster Tissla som blev 2.e vinnare på Mocktrialet i Stockholm i helgen. Bra jobbat Karin som hittat nyckeln till framgång med sin härliga hund.

Mirjam

fredag, april 18, 2008

Föredrag om ledarskap och avslappning.


Ett tjugotal intresserade retrievermänniskor mötte upp när Bengt och Gunilla var på besök. Trevligt med en kurs som inte bara går ut på apportering utan även handlar om förhållandet mellan hund och förare. Bengt och Gunilla bjöd på en inspirerande föreläsning som förlades inomhus under förmiddagen där båda berättade om sina teorier och erfarenheter runt ledarskap. Under eftermiddagen vidtog några praktiska förevisningar med fyra utvalda hundar och det var flera som fick en aha upplevelse. Hur man genom ett lugnt och tryggt sätt bygger upp ett stabilt ledarskap. Tack för en inspirerande dag.
Bilder från dagen tackar vi Marcus Henrysson för. Dom ligger under Fotoalbum.
Mirjam.
Personen på bilden är James Dean JR.

Gunillas bok kommer ut om en månad. Sambeställning kan göras till Mirjam på vår mail 04454499@telia.com Länk till Gunillas hemsida är http://www.kenneldoubleuse.com/
Bengts hemsida ligger på http://www.fageljagarens.com/

Mirjam

tisdag, april 15, 2008

Avslappningskurs. Torsdag kl 09:30

Föredrag av Bengt Rödseth och Gunilla Wedéen om ledarskap och avslappning Torsdag kl 09.30 på Garvaregården Nymölla. Det finns ett par platser kvar. Ring och anmäl till Mirjam på 0733-568 912.

Anders

Det ligger nya bilder under fotoalbum.




Har lagt in bilder under fotoalbum. Det är Enya valpar och lite bilder från i helgen. Hoppas få fler bilder av Richard och linda så jag kan lägga in dom också.




Hälsn


Anders & Mirjam.

Philip fick en öring













Hej.

Philip var ledig från skolan idag och själv jobbade jag till kl 14. Kände att vi behövde hitta på något tillsammans och gjorde som Per Gessle. Går och fiskar! Redan efter en kvart nappade det och resultatet syns på bilderna. Som den sanna sportfiskare Philip är så sattes fisken tillbaka i friheten efter fotograferingen.










Anders











Här kommer några bilder från Söndagens unghundsträning. Lägger i fler ikväll under fotoalbum. Hade avslutning på en kurs igår kväll och vi satt och snackade sent så jag hann inte med att uppdatera. Skriver lite mer då också. På väg till jobbet nu.

söndag, april 13, 2008

Grattis Karin Och Tissla

Grattis Karin och Tissla till 1:a pris i ÖKL. Tissla heter Carmals Forever H of Meadowlark och är kullsyster till Fetch. I morgon kommer bilder och reportage från dagens unghundsträning.

Anders

fredag, april 11, 2008

Hemsidan låg nere.

Hej

Problem med hemsidan. Kontaktade Web hotellet och dom sa att jag inte betalat. Två räkningar på 75 spänn styck hade dom mailat på en adress jag inte känner till. Fick pröjsa med kortet direkt via en länk så körde dom igång igen. Nu är vi på banan igen.

Anders

torsdag, april 10, 2008

MOCK TRIAL

HEJ.

Johan Hjepe och Fredrik Hultman har lagt ner ett otroligt arbete i planeringen av Mock Trial och workingtestet man skall hålla den 19-20 April. Man har ordnat sponsorer, domare funtionärer. Man kallar tävlingen för Game Bag Cup och första priset är en game bag från Baron. Fredrik har också raggat ihop fler fina priser och så har man bara 12 eller 13 anmälningar. Varför anmäler inte folk sina hundar och får en chans till lite A provsträning och skaffar sig lite erfarenhet. Ett mock trial är ett gyllene tillfälle att känna av nerven i ett A prov under lite ordnade former.
Jag hoppas att fler anmäler annars finns risken att entusiasterna tappar lusten att arrangera prov i fortsättningen vilket vore väldigt tråkigt. Själv jobbar jag och har ingen möjlighet att vara ledig den helgen.
Ring och anmäl till Johan eller Fredrik. Info på smålands hemsida.

Anders

tisdag, april 08, 2008

Sista Jackievalpen åkte igår.


Mirjam skiclade sista valpen igår från Everöd. Den åkte till Östersund där Stein Kristian från Norge hämtade honom. Han skall bli spårhund på Björn bland annat. Det pågår ett större projekt i Norge där man utbildar ekipage för att spåra björnar. Jaktlabbarna har visat sig vara fungera bäst till detta och man har testat många olika raser. Skall bli spännande att se hur det utvecklar sig.

I söndags var Anders och Mattias här och tränade. Killarna är jätteduktiga och det är roligt att se hur förare och hund utvecklas tillsammans. Nästa söndag kl 11: 00 är det öppen träning för Carmals hundar. Det gäller alla åldrar. Vi vill veta hur många som kommer så hör helst av er innan. Även ni som har väldigt små valpar är välkomna att vara med och titta. Man lär sig alltid något.
Bilden är på Enyavalparna som nu börjar bli roliga att titta på. Vi kallar dom för Trollevalpar för dom har Trolleblick allihop.
Hälsn

Anders och Mirjam.

söndag, april 06, 2008

Glada valpköpare









Hej.

Näst sista Jackie valpen åkte imorse. Familjen Jönsson från Önnestad kom hit och det blev lite jakthistorier till morgonkaffet.

Bifogar bilder på valpköpare. Familjen Törnblad. Stoffe som är 17 år och går på viltvårdslinjen i Osby samt familjen Jönsson. Micke och Marie och Christer hade vi inte bild på så det får komma senare.
Här under ligger länk dit valpköpare kan köpa Lena Bratsbergs bok.'
http://www.searover.nu/bestall.boken.htm

Anders

Kurs med Danny och Annica.Bilder under fotoalbum


Stort tack till Caroline och co för ett jättetrevligt arrangemang. Det har länge pratats om att man skulle göra något för provledare och kommisarier i avdelningen. Det blev en mycket givande dag och både Annika och Danny var på ett strålande humör och bjöd på sig själva och många nyttiga träningstips. Danny har otroliga meriter från diverse större tävlingar runt om i Europa och är ständigt med och slåss om dom ädlare valörerna. Han är okså en mycket hängiven jägare och pratar lika mycket om jakt som om hundar. Annika har också vunnit en hel del och har bland annat fört fram sin Flat som A provschampion.
Själv gick jag med Fetch under förmiddagen och Trolle under eftermiddagen. Det blev en stor del passivitet för hundarna och för Trolles del var detta väldigt nyttigt. Jag var hos Danny hela dagen och Mirjam var hos Annica.
Mirjam hade Ina med sig och eftersom Annika hade hand om unghundarna så gick Mirjam hos henne. Annika skötte unghundsträningen på ett väldigt välbalanserat sätt och träningen var väldigt positiv för hundarna. Både Danny och Annika pratade mycket om vikten av grundträningen och det är där man hamnar hela tiden när något går fel på jakt eller prov.
Det ligger nya bilder under fotoalbum. Tyvärr fick jag bara bilder från den grupp jag själv var me i men hoppas få lite bilder från Annica Hector och Håkan Persson som jag kan lägga in från Annikas grupp.

fredag, april 04, 2008

Linus och Carros valpar







Hej.






Linus kom förbi efter veterinärbesiktningen av valparna efter Fly och Alec. Besiktningen gick bra. Sofia som har Alec var här och på en av bilderna håller hon upp sina två valpar. Kunde inte bestämma sig så hon tog två stycken. Än så länge är dom oförstörda. Det finns forfarande en hanvalp till salu om någon är intresserad.

Platser finns till kurs med Danny och Annika.

Hej.
Caroline meddelade att hon fått ett par återbud till söndagens kurs med Danny och Annika. Om Du är intresserad så kan du ta kontakt med Caroline. Saxat annonsen rätt av från södras hemsida.

Anders

Endagskurs för retriever
Datum: Söndagen den 6 aprilPlats: Lunda-traktenKursen sker under ledning av Annika Christensen och Danny Fraser från Danmark.Annika Christiansen deltager aktivt både på A, B o C prov samt Internationellaprov både i Danmark och runt i Europa.Danny Fraser har tävlar framgångsrikt på Internationella prov runt om i Europa och har gjort i många år, han har även deltagit på ett antal Europa cuper oNordiska mästerskap.Båda var med i det vinnande laget på det Internationella Working Test 2007 (IWT07) i Danmark i somras.Antalet hundar begränsas till 14, hälftennybörjarklass och hälften öppen/elitklass.Det går bra att vara med utan hund och lyssna.Kostnad: 500:-/person med hund, 200:-/person utan hund.Anmälan skickas till caroline@sodervidinge.seeller via telefon Caroline 0706 - 950 950. Vidanmälan får du information om hur betalningen skaske. OBS!!! Anmälan är bindande och ska varaCaroline tillhanda senast den 13 mars.

torsdag, april 03, 2008

Hugg i foten och valpbilder.














God Kväll.

Hade planerat en del gör det själv arbeten i eftermiddag. Ledig imorgon och skavjakten lockar. Planerade att hugga ved. Började kapa upp några stockar och skulle sedan klyva tänkte jag. Hittar inte den gamla klyvyxan som förmodligen försvann i flytten. Snabb tur till Ekohallen och köpte två yxor. Fiskars stora klyvyxa för femhundra spänn. En halvtimme senare satte jag den i högerfoten. Nyslipad och fin gick den rätt igenom dojan och hålet i skon förkunnade att det kunde vara hål i skinnet också. Det var det så jag fick gå in i duschen tills blodflödet avtog från ett till synes oansenligt hål i skinnet. Drog in till akuten för säkerhets skull och dom kollade upp det Inga senor av som väl var. Dom limmade ihop det efter kontroll. Nu grämer jag mig mest över mina Muck Boots som har ett betydligt större hål än foten och kostade 850 spänn. Kanske kan limma dom också? I morgon kommer några av våra valpköpare för att hämta Jackievalpar. Det är dom största valpar vi haft någonsin. Jättefina men jättestora. Kolla bilderna på Ebba och valparna. I helgen kommer Danny Frazer och Christensen från Danmark och håller kurs för fnktionärer och provledare i södra avdelningen. Skall bli kul att träffa dom.'''






















Anders

onsdag, april 02, 2008

Jackies valpar veterinärbesiktigade idag

Hej.

Mirjam var hos veterinären idag med Jackies valpar och dom gick igenom utan anmärkning allihop. Känns skönt varje gång man kommer igenom nålsögat. Det känns tryggt eftersom vår veterinär är väldigt noggrann och tar sig tid. Lägger in bilder imorgon.

Från det ena till det andra. Kolla in Barons hemsida. Snygg handväska eller ny gamebag. Snittsigt vapenfordral eller en ursnygg dataväska. Allt finns där. Tryck på länken. www.baron.se

Hälsningar
AC

tisdag, april 01, 2008

Bild från Garvaregården. Fler under fotoalbum.

Hej.

Jag har lagt in ännu fler bilder ifrån vårt Mock trial under fotoalbum. På bilden här är det Stefan Mirjam och Ebba.

Vi har lagt in nya bilder från Mock Trialet i helgen

Hej

Under fotoalbum på första sidan ligger bilder från helgens Mock trial. Gå gärna in och titta. Gerda har tagit bilderna och skickat dom till oss. Tack för det Gerda. Har lite egna bilder som vi kommer att komplettera med under kvällen. Skall försöka få in lite valpbilder under veckan också.

Anders