CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

måndag, mars 31, 2008

Mock Trial och A-provsdomarutbildning

Hej.

Vi har haft en mycket trevlig men jobbig helg. Lena Bratsberg och Bengt Bernas kom ner i fredags och vi förberedde helgens utbildning och Mock trial. Under lördagen hade vi mycket givande diskussioner och gick igenom bedömnings teknik och bedömningspriciper. Domarna var Gunnar Petersson, Agneta Gudmundson, Carina Asp, Monica Andersson, Leif Gustafsson, Sune Nilsson och Mats Närling. Det var självhushåll på torpet och vi hade handlat in mat till frukost, lunch och middag. Tillagning fick vi hjälpas åt med. På söndagsmorgonen samlades vi tillsammans med funktionärer och 20 deltagare på Garvaregården i Nymölla för praktiska övningar. Vi körde walk up fram till lunchen och efter en tallrik kryddig gulaschsoppa hade vi 9 hundar kvar till tredje omgången som blev en trampjakt genom en Björkskog. Här föll 4 hundar till ifrån. Dom fem kvarvarande hundarna sattes upp för en klappjakt och tre skyttar och fyra kastare tillsammans med en fjärde som skötte apportkastaren stod för att leverera uppgifter. Dom fem hundarna jobbade verkligen bra men till slut var det Stefan med Brindlebay Bounty och Mirjam med Streamlights Nikita kvar. Domarna enades om att Mirjam blev bäst med Kita och Stefan tvåa med minsta möjliga mariginal. Vid dagens eftersnack var domarna överens om att det här är en väldigt bra utbildningsmetod och att vi behöver mycket mer av den här formen av prov. Vi hoppas också att deltagarna hade en rolig och lärorik dag. Tack Bengt och Lena för allt arbete ni lagt ner. Tack till Bosse och Eva för att ni fixade anmälningarna och en del annat. Tack också till alla funktionärer som ställde upp och hjälpte till. Håkan Persson och Annica Hector var Stewarts och skötte detta med den äran.

Anders

torsdag, mars 27, 2008

Valpbilder











Hej.








Mirjam tog några bilder på Jackies valpar häromdagen. Den gula tiken tänker vi behålla själva. Vackra ögon och fint uttryck. Namnet har vi inte bestämt ännu men vi har länge velat ha en gul labbe men det har passat dåligt. På en av bilderna har vi Enya med sina små svartingar.

Linus och Carros valpar . Hane kvar.







Hej,

Vilket väder vi har fått idag. Strålande solsken och några plusgrader. Viltmästare Linus Larsson har en gul hanvalp kvar som inte är såld. Ring oss om ni är intresserade. Det är Middleton Alec som är pappa och Fly som är mamma. Fly är efter Fieldcourt Dancing Pioneer och våran Emma. (Searover Forever)
Bifogar ett par bilder från den kullen. Det är sonen Ludde på bilderna och det är han som är ansvarig för valparna.

tisdag, mars 25, 2008

Vegby Challenge Cup. Fetch bästa elit även i år.

Hej.

Startade på Workingtest igår. Andra året i rad arrangerades Vegby Challenge Cup. Man har plankat en idé frånÖsterrike och kör en lagtävling där unghundsförare och Öppenklassförare lottas ihop med erfarna elitförare. Det är en god idé eftersom dom oerfarna lär sig av dom som varit med förr. På vägen upp möttes vi av ett snöoväder och tänkte för en stund vända. Beslöt att trotsa vädrets makt av respekt för arrangörerna som lagt ned mycket arbete på arrangemanget och va bra det blev, Kanonarrangemang precis som förra året. Resultaten finns på Meadowlarks hemsida där det också finns mycket bilder. Fick en bild som illustrerar vädret på ett bra sätt. Fetch lämnar av på station 2. Hon gick som vanligt säkert och bra och hade ingen större svacka på någon station även om det kunde varit en aning mera clean på station 1 där hon missbedömde djupet en aning på en lång och knepig markering. Hon blev bästa Elithund och jag vet ej poängen ännu. Trolle visade att han fortfarande är orutinerad och övertygade inte riktigt på alla stationer. Jag är nöjd med honom ändå. Han blev tvåa i Öppenklassen med samma poäng som den som vann. >Kita hade en dålig dag. Mirjam tyckte att hon lika gärna kunde stannat hemma. Löp på gång eller mesig pga vädret. Vet ej svaret. Nollade på en dirigering där hon lyssnade dåligt och tog hem fel apport.

torsdag, mars 20, 2008

Lindström

Hej

Glömde att påminna om Lindström. Han är helt underbar med sin penna. Illustrerar dagsaktuella händelser med träffsäkerhet och humor. Tragedin i Tibet illustreras idag. Missa inte att trycka på. "Dagens Lindström".
Hoppas Kineserna gör det också!

Glad Påsk

Anders

Glad Påsk

Hej.

Våra valpar växer och frodas. Enya är en lugn och fin mamma som sköter om det mesta helt själv. Det är ganska lugnt dom första tre veckorna man har valpar men sedan ökar arbetsbördan avsevärt. När dom börjar äta annat än modersmjölken så avtar tikens intresse att hålla rent hos sina valpar. Labbetikar har också en tendens till att bli så sällskapliga att just sällskapligheten tar över. Hon lämnar gärna över ansvaret till oss människor. Vi har dom sista åren lämnat mer och mer ansvar åt tiken, genom att inte låta henne fly undan sitt ansvar, vilket fått till följd att hon tuktar sina småttingar, och på ett tidigt stadium, låter dom upptäcka vad som är tillåtet och vad som inte är acceptabelt.
Igår hade vi besök av Gerda och Ulla. Gerda har en liten tik efter Kita och Harry och Ulla har en tik efter Harry och Johan och Lottas tik Sea Croft Jade. Båda tikarna har en bra attityd och stor apporteringslust men är två olika karraktärer. Vi tränade några timmar och det var riktigt trevligt att se hur tikarna jobbade. Gerda och Ulla har gjort ett jättebra jobb med sina tikar så det skall bli spännande att följa fortsättningen.
Nästa helg har vi ett Mock Trial. Mock kommer från mocking och det betyder att man härmar ett trial. Mockingbird you know! Ett A-prov med dummies och i detta fallet är det samtidigt en utbildning för jaktprovsdomare. Det är Jaktretrieverkommittén med andra ord SSRK HS som är ansvariga och arrangörer för detta. Under lördagen har vi en teoretisk genomgång för domarna och på söndagen kör vi praktiska övningar. Vi har över 20 hundar anmälda vilket visar på ett stort intresse och det skall bli jätteroligt. Alla som är intresserade av att komma och titta på duktiga hundar är hjärtligt välkomna. Ring till oss för vägbeskrivning. Känner Du för att hjälpa till och få en bra utsiktsplats och en gratis lunch så är vi tacksamma för detta.
Lena Bratsberg och Bengt Bernas håller utbildningen tillsammans med undertecknad. Bengt och Lena börjar få rutin på detta nu efter ett antal helger. Vad vore verksamheten utan eldsjälar? A-proven är i sin linda fortfarande och vi har jobbat hårt för att få det att fungera. Hoppas att dom som startar nu kommer och är med på and och fasanjakterna i höst.

Glad Påsk
önskar
Kennel Carmals.

fredag, mars 14, 2008

Trolle på skarvjakt





Hej igen.

Tidigt än att skjuta skarv. Häckningsbestyren har inte kommit igång på allvar och alla skarvar har inte flyttat hem än heller. Trodde dom skulle vara tidiga i år men jag tror vädret saknar betydelse. Det är nog dagens längd och ljuset som styr häckningen helt och hållet. Tog en semesterdag i alla fall och hade tänkt att Henrik och jag skulle ha en fin morgon i Kalmarsund. Ställde klockan och gick och la mig vid 22 tiden igår. Klockan stod på 03:00. En timme senare ringer mobilen och jag tänkte vem tusan ringer så här sent. Det var Henrik den mesen. Sviktade pga lite huvudvärk och feber. Själv var jag så trött att jag knappt uppfattade vad han sa. Klockan tre ringer klockan. F-n vad trött jag var. Tänkte att jag struntar i jakten och sover. Vaknade igen vid 8 tiden och kände en viss ångest över att ha missat en jaktdag. Gick ut och rastade och utfodrade hundarna och sen tänkte jag. Jag kör ändå. In med Trolle i bilen, camoflagenät, massor med patroner, kaffe och mackor. Sist in var båtmotorn. Kör i en och en halv timme. Kommer ner till vattnet och tittar i kikaren. Stendött!!!!!!!!!! Några skarvar såg jag i träden men inte vad jag väntat mig. Lastade i båten ändå och körde ut. Ett tjugotal skarvar lyfte och jag förstod att dagen inte skulle bli någon riktig höjdare. Vi hade tre timmars trevlig gemeskap jag och Trolle. Husse sköt 25 skarvar som Trolle fick hämta. Lite tveksam först men efter några stycken gick det bättre och bättre. Dom är som sagt rätt elaka mot hundarna. När jag började känna mig uttråkad vilket jag blir om det går mer än en kvart mellan skotten så lastade jag i allt i båten för hemfärd. Lägger i baclken men motorn dör. Provar igen men den dör på nytt. Fäller upp motorn och det sitter ett rep runt propellern. Fram med kniven och skär. Upptäcker att brytpinnen är av och bestämmer mig för att ro. Första årtaget med nya åror så brister den högra rätt av. Nu är jag på väg att emigrera till öststaterna för vinden blåser ditåt. I och för sig så ligger Öland i vägen så jag hade nog hamnat på svenskpråkig mark ändå. Lyckas staka och paddla in på ett grund. Lyfter upp motorn i båten och kommer på att ibland sitter reservbrytpinnar under kåpan och vilken tur jag hade. Det gjorde det på denna motorn också. Med hjälp av min Leatherman gick det att fixa och jag tog mig iland. Vad vore livet utan strapatser?

Bifogar ett par Trollebilder.

Enyas små svartingar


Hej.

Inte mycket att titta på men här kommer en valpbild.

måndag, mars 10, 2008

Liten valpträff igår

Hade besök igår av några av våra Kita och Fetchunghundar. Det blev en snabb och oplanerad träff. Johan, Dan, Anders och Mattias kom.
Det har varit väldigt kul att följa förarna och hundarnas utveckling eftersom dom ju utvecklas tillsammans. Det här med retriever är nytt för dom och det känns väldigt motiverande att hjälpa till med träningen. Vi har träffats med jämna mellanrum och nu känns det som att det börjar fungera riktigt bra. Det tar lång tid att träna en retriever och det går inte att fuska med grunderna eftersom det straffar sig på alla möjliga sätt längre fram. Killarna har förstått det och jobbar väldigt målmedvetet och därför ser det väldigt bra ut för framtiden. Snabbt ut, spontana upptag och blixtrande inlevereringar. Bra följsamhet runt förarna och bra stadga. Det finns lite att slipa på men varje gång vi träffas så har det tagit ett rejält steg framåt. Det skall bli riktigt trevligt att se resten av unghundarna på kennelträffen i sommar. Hoppas att alla kommer.
I helgen var Philip och kompisarna här och bodde i gäststugan. Helgen använde dom till så kallat Jerk Bait fiske. Man fiskar med ett väldigt styvt spö med stora wobblers på grunt vatten. Gädda är målet och dom fick 5 eller 6 stycken i lördags. I sommar skall Philip och jag åka till Lofoten en hel vecka och vi skall inte göra annat än fiska. Eller hur Philip?

Hälsningar
Anders

Goldenvalpar

Hej.

Pratade med Sven Ludwigsson igår kväll. Man har en kull jaktgolden valpar. Gå in på deras hemsida och titta. Kanske ni blir sugna på en gyllene apportör?

Jaktgoldenvalpar, E: DK BRCH Clockburn Clooneen, U: Lp Working Class Yippie

Hemsidesadressen är

www.happybirdhunters.se

Hälsningar
Anders

söndag, mars 09, 2008

Några bilder på Jackie och Devils valpar





Hej.

Här kommer några bilder på Jackies och Devils valpar. Jackies matte Marie håller i dom. Valparna ser väldigt bra ut och har jättebra pälsar. Dom kommer att heta på M och det blir namn som Mira, Millie och Maggie och hanarna kommer att heta Moss, Mack, Mark och Max.
Sax har nu åkt till England. Margareta och Susse var snälla och tog henne med sig över. Peter Burton mötte upp i Peterburough så nu bor Sax i Durham. Hoppas att allt går bra med henne i framtiden.

Hälsn
Anders

måndag, mars 03, 2008

Enya valpade inatt

Enya började slita sönder filtar och tidningar igår morse. Fick hålla koll på henne till kvällen när hon behagade klämma ut den första lilla kraken. Han kom ut kl 21 00 med rumpan först och föreföll fullkomligt livlös. Tog honom i handen och studerade honom. Helt säker på att han lämnat jordelivet innan han kom hit. Tänkte att jag skulle försöka skaka liv i honom ändå. Gnuggade honom hårt mellan händerna inlindad i en frotté handduk. Slungade honom ett par gånger och "ploff" så kom där en slempropp flygande. Den lätt skålformade tungan som hängde ut började röra sig och plötsligt började benen också veva runt. Fortsatte att massera honom torr med handduken och släppte ner honom till den mycket misstänksamma modern som med en aning grinig blick betraktat räddningsförsöken. Den lilla kraken började en mycket energisk ålning medelst hasning i riktning mot mammas bröstvårtor där han förnöjsamt sög sig fast. Jag och Mirjam tittade fascinerat på undret och sedan på varandra och undrade hur kunde den lilla stackaren kvickna till. Nu verkar det lugnt i lådan och hela kullen ligger i bredd i mjölkbaren.
Jackies valpar mår också bra och växer och frodas. Bilderkommer så småningom.
Vi har kurs och träning den 15/3. Fortfarande finns ett par platser kvar om någon är intresserad. Se kursssidan.
MVH
Anders