CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

måndag, februari 04, 2008

Träning på Slättäng


Hej.


Vi var på Slättäng i söndags och tränade. Vi blev bjudna till jättefina träningsmarker. Initiativet kom från Annika Caroline och Håkan och vi blev ett kul gäng. Vi turades om att köra hundar och vara funktionärer och hittade ett staket som kunde vara lämpligt att träna hopp över. Det var ett kycklingnär som stod på högkant och varenda hund missade att det var ett nät där och sprang rakt i. När dom sedan förstod att det var ett nät så missbedömde dom avståndet och hoppade två meter innan med följden att dom hamnade rakt på nätet. Så det kan bli. Körde också en del Walk Up träning och det var nyttigt för dom yngre hundarna som har en bra grundträning men inte erfarenheten att jobba under sådana förhållanden. Vi har lagt lite bilder under fotoalbum på hemsidan Gå gärna in och titta på alla frostnupna ansikten så kanske ni känner igen några. Bilden visar Garronpoint Mole som vi kallar Trolle.


Hälsningar

Anders&Mirjam.

fredag, februari 01, 2008

Bitas första Hare


Hej.

Länge sedan sist. Det har varit mycket jakter men nu är säsongen på upphällningen och det återstår det bara lite gris och dov samt det nya intresset rävlock. Testat en gång och en stor hanräv kom direkt men tyvärr i fel vind. Nu Skall vi börja träna våra hundar och på söndag skall vi till Caroline, Annica och Håkan och träna hund. En hel dags hundträning och det ska bli riktigt kul. Igår tog jag sista chansen att släppa Morra och Bita. Gick själv i skogen och lät Bita söka ut i lugn och ro. Söker ut allt bättre och gjorde några korta drev. Roligast av allt var att hon drev en stor fin hare rakt till mig och jag sköt den elegant varvid Bita snabbt var framme och lyfte den. Hon blir en bra apportör vår lilla Wachtel. Släppte sedan Morra som hade kul med ett stort Rå som susade runt mig i 20 minuter och exponerade sig för skott två gånger. Hon fick leva för avelns skull. Drevet efter kom Morra med ett Rå med lamm. Det sistnämnda hänger nu i vår jordkällare.
Vi kommer att ha en del kursverksamhet under våren och håller som bäst på att planera. Det blir ett par veckoslutskurser på bortaplan men vi tänkte ha lite evenemang på hemmaplan också.
Kurssidan kommer därför att uppdateras under nästa vecka när Karin har tid att hjälpa oss. Valpträffar och Kennelträffar kommer också att läggas ut där.

Bifogar bild på Bitas första vilt.