CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

tisdag, september 18, 2007

Lite bilder från i Söndags.

Det börjar bli tid för lite egen jakt efter all apportering man varit ute på. Hade en härlig söndag på en trevlig sk slyngeljakt. Änder som utmanade genom att komma snabbt i medvinden och dunsa ner 70-80 meter ut i vassarna. Det gav Fetch och Pripps ett hårt jobb och dom sov gott under natten. Philip var med och han fick sköta kameran. Det blev några bilder som finns i förra inlägget. Imorgon tar jag tåget till Sundsvall. Två dagars skogsfågeljakt med Karin och Isak och sedan spanielprov på lördagen och kurs på söndagen. Skitkul med en jaktform man aldrig tidigare upplevt. Skogsfågel med stående fågelhund och inte vilken hund som helst heller har jag upplysts om. Fem kg gammeltupp skulle göra sig på väggen i lillstugan. Fick idag reda på att Fetch och Kita kom med på Internationellt prov på Gavnö i oktober. Något att se fram emot och dessutom motiverar till mer hundträning.

Anders

Philip tog några bilder i söndags på andjakten











lördag, september 15, 2007

Kita Provbäst. Enya tar en etta.




Snabb info. Vi har gäster så det blir en snabb rapport. Enya fick en etta i Elit och idag höll hon ihop jobbet på ett jättefint sätt. Hon och jag förstod varandra och det är helt uppenbart att det lönar sig att träna henne. Mirjam förde hund som en gud och Kita som just kommit ur sitt löp visade form och det räckte till en etta och provbäst. En etta kvar att försöka hämta in. Grattis också till Lena och Dukken samt Annica och Minus och sist men inte minst Anette och Caddy som tog sista ettan och har det praktiska kvar. Bifogar bild på Mirjam och Kita samt gruppbild på alla duktiga södra hundar som fick ettor för Åke Liedgren. Det var ett rent nöje att lyssna till kritiken eftersom den framfördes med inlevelse och passion. Det är uppenbart att Åke uppskattar att döma hund.

måndag, september 10, 2007

Nästa Valpträff 23/9 kl 17:00

Nästa Valpträff 23/9 kl 17:00 Flygklubben Nymölla.

MVH
Mirjam och Anders

Dummieprov blev A-prov.
























Startade på Orreforsprovet igår. Enligt katalogen så skulle jag starta i andra par så jag gick ner för att kolla upp provupplägget. Det blev snabbt tillbaka till bilen för startnummer ett var struken. För min del blev det att starta på söket som var en vattensjuk sjöäng. Mycket bra provterräng. Birgitta som dömde hade lagt ut ganska många dummies vilket var klokt eftersom dom dom blev nedtrampade i dyngan efter hand. Fetch började med att det såg ut som hon tog en löpa långt ut och jagade efter en skadad and som hon också levererade. Blev lite orolig för om hon sedan skulle leta efter dummies men som tur var var det inga problem. Fetch fick sin tredje raka elitetta och skall nu bara göra det praktiska provet. Enya som varit skadad presterade en lika omständig vattendirigering som på skedhult. Gjorde däremot ett strålande sökarbete så det var ett steg framåt i alla fall. Hade några av våra valpköpare från Kita och Fetch kullarna här igår. Jätteduktiga grabbar som utvecklas fint ihop med sina valpar. Igår var det Johan, Anders, Mattias och Jonas. Även Hans som köpt hund från Stremlights var här.







Bifogar ett par bilder.

måndag, september 03, 2007

Semestern slut

hej.

Jag har haft 14 sköna dagar men idag var det jobbet igen. Det har varit en hel del apportering och väldigt lite egen jakt men Henrik, The Chef jag och ett par till sköt änder igår kväll. Intensivt för ett ögonblick och jag hann bara ladda underpipan vid ett par tillfällen. Fetch tar aldrig slut känns det som. I förrgår låg hon i vattnet i havet under ett par timmar i sträck på jättelånga vattendirigeringar. Av det märktes intet igår utan man såg direkt i blicken Vad skall vi göra nu? Full gas på eftersök i mörkret och vilt i käften varje gång hon kom in. Det börjar arta sig med husbygget också och igår la vi sista touchen på utbygget när vi putsade källarnedgången. Fick hänga upp en pressening för det regnade som vanligt. Enya är fortfarande öm i sin inflamerade tass. Hon fick en tagg i ena baktassen vid en jakt förra veckan och det slutade som vanligt med en stor böld. Vi fick knappt ta i tassen men Mirjam klämde ändå hål på bölden och det som kom ut var inte speciellt aptitretande. Man riktigt såg hur skönt Enya tyckte att det var för hon kunde nästan gensat stödja på tassen igen. Behöver träna vattendirigering inför helgen men vi får se om det hinner läka ut. Gerda fick en tvåa i helgen i första ÖKL starten. Bra jobbat Gerda. Bara fotgåendet som brast så det är lätt åtgärdat. Igår var Mattias, Johan och Anders hemma och visade upp sina valpar. Jätteduktiga hundförare som kommit långt sedan sist. Det ser riktigt bra ut enligt Mirjam

Hälsn
Anders