CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

söndag, april 29, 2007

Harry (Greenbriar Ymir) 1 Ökl VP




Hej.




Det förväntades en del strykningar på skåne mitt provet och Mirjam ringde provledningen så vi hamnade på reservlista. Kom med och det gick bra för våran Harry. Ena bilden är från prisutdelningen och den andra från vattenarbetet. Foto Stefan Simonson och Annika Hector. tack för att vi får använda bilderna. Bodil Janström fick också ett första pris på sin Roghöjden Flat. Tyvärr har jag inte namnet på bästa NKL hund.


Grattis Janne Wiberg till två ettor i helgen på Pete. Grattis också till Lotta och Johan Hjerpe. som fick en etta NKL på sin Sea-Croft tik. Tackar samtidigt för hjälpen med Harry. Bidrog med stor sannolikhet till resultatet. Kolla in stilen på Harry. Sitta vet han inte vad det är för då kan man missa nåt.
Tack till Annika och Håkan samt Lena och Caroline för att ni ställer upp och fixar proven på ett så bra sätt. Behövs fler som ni, då hade vi sluppit bortlottningarna. Trots att Lena och Annika var med om en traumatisk upplevelse, blev påkörda av en påtänd pundare, fick hela bakänden på bilen intryckt när man skulle hämta vilt i början av veckan. Ändå backar man inte utan fullföljer åtagandet med provet. Starkt jobbat tjejer!
Kitas valpar är jättepigga och väldigt jämna. Uppe på benen och börjar fightas lite grann med varandra. Imorgon får vi utöka valphagen för den börjar bli väl trång.
Anders&Mirjam.

tisdag, april 24, 2007

Kitas valpar.




Hej.
tisdag kväll. Mirjam tog D70 med sig och plåtade Kitas valpar. Svårt med dom svarta och i det här fallet så är dom svarta allihop. Dom börjar anta formen av små hundar och korvformen börjar räta ut sig. Dom kommer upp på benen, slåss och jävlas lite med varandra. Biter i Ebbas finger med sina tandlösa små gap. Värre blir det om några veckor. Då hänger dom i byxbenen på Ebba och kompisarna. Då är dom inte lika lätta att hantera och man hör ofta: pappa ta bort dom. Fetch lilla valp har vi döpt til Ina för det är lätt att säga och skiljer sig från resten av flocken. . Hon hör sitt namn bara när hon får mat eller någon form av belöning. Det händer tre-fyra gånger per dag. Namnet, inkallningen och stoppsignalen får inte urvattnas. Hon kan sitt namn, inkallning och sitta vid matskålen nu. Hon är tuff den lilla damen och hon behövde en liten korrigering för att lära in det sistnämnda. Eftersom jag fullkomligt älskar Fetch som är hennes mamma så gör jag det med Ina också. Jag känner på mig att hon blir en stjärna. Det är upp till oss för egenskaperna sitter där dom ska. Dådkraft, orädd, språksäker och framåt. Syskonen till hennes pappa tog 1:a pris i ÖKL i helgen. Förvånar inte eftersom pappa Eddy är bland det trevligaste jag träffat på i en ÖKL. Trolle blev pappa med Danny Frazers ungtik (efter petter) i helgen. Fördelningen var inte likt dom andra kullarna för det blev fem hanar. Det är träning för våra valpköpare onsdagskvällar oftast. Alla är välkomna men ring så vi vet ni kommer. Även dom som har små valpar vill vi träffa, men utan hund. Man lär sig mycket genom att titta på andra. Träning tillsammans med andra hundar skall enligt min mening inte ske förrän hunden är ordentligt genomtränad. Gruppträning med unga hundar som inte är genomarbetade förstör betydligt mer än det gör nytta. En av Kitas valpar stannar hos oss fram till vintern. Sedan blir hon för ovanlighetens skull en export till England. Vi måste vi invänta alla vaccinationer, tester osv. Englands regler skiljer sig från övriga EU länder så att det tar så lång tid.
Ha det bra
Anders&Mirjam

söndag, april 15, 2007

Kitas valpar






Kitas valpar är snart 14 dagar och har börjat öppna ögonen.
Hälsn
Anders&Mirjam

Trolle, Dacke och Inch fick 1:a pris.







Vi startade på prov igår nere vid Vomb. Skulle vara där till andra samlingen vilket var jätteskönt för jag slapp stressa. Plockade med mig vår GPS och knappade in kortaste vägen. Den gav ett förslag som jag troligen inte hade hittat via kartboken. Skåne är jättevackert om man väljer dom mindre vägarna. Passerade Trolle Ljungby, Vittskövle och Övedskloster samt Fritjof Nilsson Piratens Vollsjö. Den lilla apparaten tog mig direkt till provets parkering vid Krankesjöns strand. Domare var Åke Liedgren som hade Carina Asp som aspirant. Både Trolle och Dacke var ostartade och man blir alltid lite spänd på hur dom reagerar i provmiljö. B proven har många fördelar men också nackdelar. Till dessa hör att området blir starkt invittrat av många hundar och en del markeringar från både hanar och tikar. En del hundar blir påverkade av alla dofter och en del inte. Mirjam var tvungen att jobba så jag fick äran att köra Trolle åt henne. Det gick väldigt bra och Trolle fick vandringspris som bästa hund NKL. Dacke fick också en etta. Det blev ett till första pris till och det gick till Carmals Kitas Inch och Micke Svensson i Yngsjö som också blev bästa unghund. Grattis Micke. Bilderna från provet har vi fått av Annika Hector. Tack Annika och Håkan för ett trevligt arrangemang. Kitas valpar mår bra och växer som bara den och jag skall ta ett par bilder idag och lägga in på Bloggen.






MVH



Anders

torsdag, april 12, 2007

Kita valpade

Kita nedkom under förra veckan med 8 valpar fördelat på 3 hanar och 5 tikar. Alla verkar pigga och krya och det ser bra ut så här långt. Hon lämnar knappt valplådan och är duktig med valparna.

Anders

måndag, april 09, 2007

Vegby Cup.

Hej.

Idag var det dags att skaka ringrosten av Fetch. Hon har hämtat sig ganska bra efter valpningen och är rätt sugen kan man säga. Vi åkte upp och startade på Vegby Cup som är en ny idé efter Österrikiska normer. Janne och Birgitta är initiativtagare och idén är jättekul. Man lottar helt sonika ihop lagen genom att ta en erfaren elitförare och sätter ihop med mer oerfarna förare. Tanken är att elitförarna skall hjälpa dom med mindre erfarenhet så att dom får med sig lite tips och erfarenheter hem. Det gick över fyra stationer med bara tjejer som domare. Nåja, damer är kanske mer korrekt tycker jag som känner mig som kille fast jag blev ett år närmare 50 igår. Hur som helst så lottades jag ihop med Therese som hade en tollare och var väldigt grön och Håkan med lite mer erfarenhet som hade en Flat. Hur det gick? Jo tack vi hade otur med laget. Apporterna föll hela tiden i hålor och elände som gjorde dom svåra att hitta, Domarna var snåla med poängen osv. Vi kom inte till Grand Finale så jag fick agera kastare istället. Tack Håkan och Terese för god kamp. Fick glädja mig åt att Fetch blev bästa elithund individuellt med 75 poäng av 80. Serien var 17-20-19-19. En liten omväg vid inlevereringen på vattnet drog tre pinnar på första stationen. Hon drog runt dammen istället för vattenvägen tillbaka. Jag förstår henne eftersom hon är helt naken och man ser huden utan att behöva dra isär håren. Taskigt att skicka henne i vatten men det var en rätt kort simtur. Tack Janne och Birgitta, Anders och Åsa för ett fint initiativ. Tack Margereta, Annika, Birgitta och Mirjam som dömde. Tack även till alla entusiastiska funktionärer. Vi hoppas det blir tradition av det hela. Prisbucklan för lagsegern var lika stor som den som Björn Borg kysste i Wimbledon. För bilder och resultat hänvisar jag till Smålands hemsida eller Meadowlarks hemsida. Länk finns från Vår hemsida.

Hälsn
Anders