CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

torsdag, mars 29, 2007

Skarvar, Preparand, Mocktrial utan deltagare osv.





























God kväll. När man varit sjuk ett antal dagar så börjar man längta efter att komma ut i naturen. Bestämde mig för att försöka reducera skarvpopulationen i Kalmarsund. Åkte upp igår kväll och tände fyr i spisen i jaktstugan. Henrik skulle dyka upp vid niotiden vilket han också gjorde. Kollade fotbollen men Lagerbäck hade nog hjärnsläpp för han körde med allsvenska spelare på plan trots att allsvenskan ligger nere för tillfället. Chippen som gör succe i Roma satt på bänken och kom in i andra halvlek. Förbannad gick jag och la mig. Upp klockan 04.30 och ner till sjöboden. Det är alltid stora förväntningar på den här jakten men vi fick tji för skarvarna var misstänksamma eftersom jaktkompisar bestrött dom med hagel för en vecka sedan. Det blev ett femtiotal ålakråkor och lite annat apporteringsvilt. Tog lite bilder. Enya och Dacke fick förtroendet att följa med. Enya var skitduktig och apporterade även skarvar som fortfarande inte var helt släckta ända tills hon kom på att näbben var en otrevlig bekantskap. Hon låtsades ett tag att hon inte såg dom om hon märkte att dom var vid liv. Dacke tyckte också att apporterna var ovanligt otrevliga. Turner Richards, Quest och tennisbollarförsvarar sig ju inte. Det gör inte vilten på B-proven heller för den delen. Det är inte bara labbar på bilderna även om det ser så ut. Några labbar saknar synliga öron och har kraftiga morrhår. Det var nyfikna sälar som undrade vad tusan vi höll på med.
Från det ena till det andra. Bosse och Eva hade vänligheten att arrangera ett Mock Trial i påsk. Vi får ställa in pga bara 5 deltagare. Frågan är om det är lönt att arrangera annat än NKL B prov i södra avdelningen för där är det fullt, överfullt. Motsvarande arrangemang i Östra avdelningen är fulltecknade på en minut. Samma sak gäller A-proven. Apporterar vi bara fruset vilt i södra Sverige med våra jakthundar eller vad är det frågan om? Vi fick ställa in A-prov också i vintras pga för lite anmälningar. Konstigt att folk inte vill komma ut på jakt med jyckarna tycker jag. I helgen är det preparandkurs för nya domare. Det blir två dagar på Nova Park i Knivsta ihelgen. Det ska bli jätteroligt att snacka bedömningsprinciper i två dagar. Hoppas att adeptrarna tycker det samma.
Kita börjar mer och mer anta formen av en säl, en dräktig sådan. Öronen har hon i och för sig kvar men inte midjan. Det ser ut att finnas en hel del kutar i den magen. Påskhelgen får utvisa vad det blir.
Trevlig Helg.
Anders&Mirjam.







torsdag, mars 22, 2007

Morra parad
















Morra parades igår. Pappa till valparna blir Wille Vom Sirius som är en kraftig hane av ren skimmel. Han är av samma typ som Morra vilket känns väldigt bra. Både jag och Mirjam föredrar hundar som inte är för högställda och med en relativt lång rygg. Dom ger ett kraftfullt intryck. Huvudet skall också ha det rätta uttrycket. Exteriören är inte det viktigaste men den bidrar till upplevelsen av en hund. Wille är en bra allroundhund med stort grisintresse. Vi har haft honom här sedan igår kväll och han har ett bra temperament och störs inte av våra hanhundar. Han är följsam och fin och det behövs inget koppel. Bilderna halvrisiga pga dåligt ljus och 800 ASA. Morra på dom två översta bilderna.

tisdag, mars 20, 2007

Och så åkte den gule!


Den här lilla gula hade gärna fått stanna här. Mest för att hon är gul och vi har inte haft en gul hund sedan Fanny och hon var född -83. Nu hamnar hon hos Mattias och Pernille som bor i Åhus. Förutom att dom är goda vänner till oss så är dom också arbetskamrater till Mirjam på Åhus Gästis. Agneta Gudmundson har en spännande kull efter Duvkullans Kricka och Sparkfield Topi. Topi är helbror med Sparkfield Gavin som var pappa till Emma, Flame, Fancy osv. En gul tik i den kullen skall flytta till oss i Nymölla. Det skall bli väldigt spännande.

måndag, mars 19, 2007

Fyra småttingar har åkt.











Vi har levererat valparna i helgen. Tyvärr så har jag varit sängliggande hela helgen och ser fortfarande ingen ljusning på flunsan. När en man blir sjuk så är det med kvalitet. Kvinnor blir inte lika sjuka som vi och jag tror inte bascillerna biter på dom på samma sätt. Jag orkar inte göra nåt när jag har 37,5 i feber och när jag har över 38 grader grader är jag nära döden. Mirjams nära döden upplevelse kommer några grader senare så kvinnor har det definitivt lättare än oss män. Mirjam har därför fått ta hand om det praktiska, mata hundar, rasta hundar, ta hand om gästerna så gott det går samt fixa pappersexercisen med valparna. Hon har också fått stötta mig lite grann när jag gått in i feberdimman. Jag matade kaninerna igår i alla fall. Helena och Jonas kom ner med flyg på fredagen och det var en turbulent resa i ett plan med 30 sittplatser. Vägen tillbaka var nog värre för då var det full storm. Dom tog med sig Koala till Ulrik von Essen också. Roar körde från Stavanger vilket är 110 mil enkel. Vad gör man inte för en labbevalp? Fick ett SMS igår som berättade att dom sista 20 milen hem gick i 50 km i full snöstorm. Bifogar bilder på Mattias med familj med Knox, Ulrik, Charlotte och Koala, Jonas med Kea och Roar med Knight.

fredag, mars 16, 2007

Lisa Ekdahl, Valpar och Influensa.





































Efter jobbet igår hade vi besök av valpköpare. Jonas som är en ung och entusiastisk jägare är full av förväntningar. Tog lite bilder när valparna sprang runt i trädgården och sedan gick vi en sväng och jag tog med halva flocken som bestod av Kita, Harry, Enya och Fetch. Jonas kastade markeringar och lade ut dirigeringar. Jag skickade hundar efter hand och vi pratade lite om hundträning och vad som är viktigt att tänka på när man börjar utbilda sin valp eller unghund. Därför är det bra att titta på hundar som är i stort sett färdigtränade så att man vet hur slutresultatet kan se ut. Det resultat man ser hos en vuxen hund är en kombination av arv och miljö och det är väldigt svårt att sortera ut vad som är vad. Hundägaren präglar hunden väldigt mycket och dom problem som en hundägare har på en hund följer ofta med på nästa osv. På kvällen var vi i Kristianstads konserthus och lyssnade på Lisa Ekdahl. En härlig upplevelse som jag varmt rekomenderar. Kände huvudvärk och frossa kom smygande på hemvägen och inatt bröt det ut. Vet inte om det är influensa men orkade inte ta mig till jobbet. Några Treo hjälpte mig upp ur sängen och nu sitter jag framför datorn. Mirjam jobbar och i kväll dyker Helena upp från Stockholm och Roar är på väg från Norge för att hämta valparna. Bifogar några valpbilder. Visst är dom charmiga!

måndag, mars 12, 2007

Lite bilder från i dag.
















söndag, mars 11, 2007

Tight Lines, Kita Dräktig samt valpbilder.
















Hej.


Det ser nu ut som att Kita är dräktig. Midjan har försvunnit och hon börjar anta en altmer spolformad profil. Vi hoppas nu på ett gäng små Trolle-Kita avkommor och dom beräknas födas runt påskhelgen. Förmodligen blir det sent på påskafton för det brukar vara Murphys lag som gäller. Vi har fått valpar på snart nog alla aftnar som finns. Vi har en väldigt bra veterinär så det brukar lösa sig ändå. Man vill ju gärna ha tryggheten att ha en veterinär tillgänglig ifall det går snett. Idag kommer Johan och Lotta på besök och Harry flyttar hem igen. Det är domarkonferens i helgen och det känns lite trist att inte kunna vara med men valpar, renovering osv gör det svårt att hinna med. Meningen var också att Peter Burton, Richard Hinks och Anette Clark skulle kommit från England över helgen men sjukdom ställde till det och vi hoppas på att dom dyker upp lite längre fram. Jag och Philip gick och fiskade en liten sväng igår morse. Fick ett par öringar på 2 och 4 kg och tappade tre stycken. Philip tog ett par bilder i mörkret. Det högg som bäst vid 7 tiden på morgonen. Härligt med ett så fint fiskevatten inpå knutarna. Bifogar några bilder. Fetchs valpar är härliga nu och är inte främmande för att undersöka varenda skrothög och grushög i trädgården. Ovanligt företagsamma kan man säga.

Anders








måndag, mars 05, 2007

Eagle Owl´s Galateia, Fetch och valparna samt ROA.






Hej.




Vi fick ett par bilder från Finland. Dom kom från Kennel Eagle Owl´s http://www.eagle-owls.com/ Besök gärna hemsidan för Miso och Pauliina har många välstammade hundar i sin Kennel. Den är bara på Finska och lite svår att manövrera i av den anledningen men det går bra att klicka sig fram bland hundarna. På bilderna är det Eagle Owl´s Galateia. Hon är efter GREENBRIAR YMIR (Harry) och Eagle Owl´s Demeter. (SJ(j)CHDuvkullans Cello-FIN KVABillowhiz Flying Gillie) Tycker att det är fina bilder värda att visa upp. Tack för dom Miso och Pauliina. Retrieverkommittén är klara med ROA för A och B prov samt riktlinjer för Workingtest som nu kommer att publiceras. Det har lagts ner ett stort arbete på detta och det är roligt att kunna redovisa resultatet. Jag och Mirjam har suttit en timme i hundhuset och studerat Fetch med sina valpar. Intressant att se hur hon fostrar dom. Hon tar ett bestämt grepp och morrar ordentligt. Valparna ligger blickstilla på golvet sen slickar hon dom på magen. Sen tar hon ett ben. Lägger det provocerande framför sig och det är inte värt att valparna försöker ta det. Det slutar med att hon lägger sig i korgen och gnager ben. Valparna smyger fram en och en och kryper ner i hennes trygga famn. Det går bra bara dom tar det lugnt. Har vi nåt att lära som hundtränare?

Hälsn
Anders&Mirjam

Snart dags för leverans.
















Hej.










Vi har haft blivande valpköpare på besök i helgen både under lördag och söndag. Jättekul med människor med stort intresse och ambition. Vi var ute och visade hundarna och Fetch var riktigt sugen nu eftersom intresset för att vistas hos valparna blir allt mindre. Hon säger ifrån när dom försöker dia och dom respekterar det. Vi är populära hos barnen i grannskapet och Ebbas kompisar vill titta på valparna. Tog en bild av henne och grannens barn. Rätt gulligt eller hur?

fredag, mars 02, 2007

Valparna.
















Hej.










Tänkte visa några valpbilder. Vädret är underbart idag och det har varit efterlängtat. Vilket skitväder vi haft sista tiden. Släppte ut dom små så dom fick njuta av vädret och det är underbart att se dom små liven när dom upptäcker världen. Vädret inbjuder till hundträning och jag tror jag tar dummiebagen och går en sväng ner mot havet.
Hälsn
Anders&Mirjam