CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

torsdag, juli 27, 2006

Duvor !!!!!!!!!!!!




Vad går upp mot en bra duvjakt. Ett moget ärtfält och en markägare som inte uppskattar duvinvasionen är en bra kombination. Än är inte ärtorna riktigt mogna men duvorna har börjat visa intresse. Det blev ändå en bra inledning på sässongen och Enya och Fetch fick visa vad dom lärt sig under vårträningen. Teoretiska kunskaperna fick nu omsättas i praktiken. Markägaren blir inte glad om hundarna far runt överallt i fältet och orsakar mer skada än duvorna gör. Eftersom hundarna har svårt att markera inifrån gömslet så hamnar det ansvaret på mig. Hålla reda på exakt var fåglarna faller är inte så lätt i en monokultur men det krävs om apporteringen skall bli effektiv. Precisionsdirigering sparar kraft hos hunden i sommarvärmen och räddar mycket ärtor åt bonden. Jag gladdes oerhört åt Enya som agerade som en gammal rutinerad apportör direkt trots att det var hennes första duvjakt. Kameran fick följa med och jag fick ett par bilder som jag gärna vill dela med mig av.

Hälsningar
Anders.

måndag, juli 24, 2006

Fler bilder




Här kommer några fler bilder. Kändes som det blev trångt i den förra rutan.

Sommarhälsning från Carmals








Hej.

En härlig sommar för oss som tycker om sol och bad. Bönderna får det nog knapert med skörden för här nere i söder är det snustorrt. Bevattningsförbud är infört eftersom grundvattnet sjunker och åarna torkar ut. Vi har börjat jobba så smått i vårt nya hus och igår var det jordkällaren som fick en ordentlig rengöring. Det myllrade av myror och diverse kryp där nere i mörkret. Rev ut hela inredningen och tvättade med klorin och högtryckstvätt. Tusan vad det sved i ögonen. Skall inhandla vit kalkfärg idag och efter målning sätter vi in väggfasta hyllor. Riktigt bra ställe att hänga in augustibocken, gässen och duvorna. Efter några timmars jobb är det skönt med ett dopp. I lördags kväll kom Jörgen och Rita Sandberg på besök. Vi gick med hundarna flera hundra meter ut i havet eftersom det är så långgrunt. Vi hade 12 hundar blandat cocker och labbar. Gissa om dom älskar att jaga varandra i springvattnet. Pripps var så trött så han vinglade på slutet. Själv tog jag risken att släpa med mig kameran ut i havet, hela tiden orolig för att snubbla då kameran förmodligen är väldigt fuktkänslig. Det blev några bilder på badjävlarna men jag har svårt att plåta dom svarta eftersom det ställer krav på att ljuset faller in precis rätt. Den värsta badaren är Wachtelhunden Morra. Hon vägrar att komma upp ur badet ibland och det har hänt mer än en gång att jag fått gå ut och hämtat henne. Till helgen bär det av till Danmark. Jag och Mirjam skall hålla kurs inbjudna av Keld Jörgensen. Johan, Lotta och Karin Wallander är också inbjudna så det skall bli riktigt roligt. Slutligen ett stort Grattis till Karin Thunander och Dana som tog dubbla elitettor i helgen varav den sista med HP. Starkt jobbat Karin!!!!!!

söndag, juli 02, 2006

Ida tog studenten. Lite om Harry.






Min äldsta dotter Ida har tagit studenten och helgen efter var det dags för konfirmation uppe i Värmland av min brorsdotter Josefine. Trevligt att träffa släkten eftersom det sker med flera års mellanrum. Vi har också fått klart med köpet av vårt nya hus. Det ligger bara ett par hundra meter härifrån, strax utanför samhället, på vägen ut mot Trolle Ljungby. Vi tar över den 1 augusti och det blir nog en aning begränsat med jakt och provstarter under hösten. Huset skall renoveras och Kennel skall byggas osv. Det skall bli väldigt roligt eftersom vi väntat på tillträde i två år. Vi var uppe hos Johan och Lotta i Högsby på midsommardagen. Johan och Lotta har tillgång till suverän vattenträning. Små dammar med vallar mellan, landtungor som sticker ut och öar som man kan skicka till, eller förbi osv. Vi ägnade en stor del av dagen till detta och hann med alla våra äldre hundar. Harry bor sedan ett par månader hos Johan och Lotta. Vi har svårt att hinna med träningen av alla hundar varav många är i samma ålder så det är tacksamt att få hjälp av en så duktig kille som Johan. Tack Johan och Lotta för en trevlig helg och för arbetet ni lägger ner på Harry. Bifogar några bilder på Johan och Harry.
HälsningarAnders