CARMALS BLOG!

Kennel Carmals senaste info

Min bilder
Namn:
Plats: Nymölla, Skåne, Sweden

Medelålders man med fru, barn och massor av hundar. Jagar,startar, dömer och tycker till.

måndag, juni 25, 2012

Hej.

Första kvällen ledig. Tre veckor framåt. Håller fortfarande på och fixar hemma. IWT laget från Finland med Pauliina i spetsen dyker upp på onsdag för en träning. Får göra rent i Lilla Huset och fixa grillen. Förra helgen var jag i Stockholm och dömde PAW of Sweden Cup. Ett mocktrial. Hade tagit med min kompis Danny Fraser och vi dömde med två trevliga Britter Keith Bedford och Phil Parkins. Skuggdömdes av våra blivande A domare Swärdh, Närling och Träffe. Dom gjorde det bra och dag 2 hade vi teori på Sundsta. En bra dag med nyttiga diskussioner.Trevligt.
Mitt förra inlägg handlade om fullmäktige. Jag fick ett svar från Bitte. Tack för det! Två mer eller mindre anonyma också. Tack för det, men nog tusan hade det varit bra om man visste vem som tycker vad. Det är inte farligt att tycka. Inte blir man hängd eller bortlottad för det. Vi har yttrandefrihet men det kräver att vi respekterar varandra så tyck till och stå för era åsikter. Jag blir inte förbannad under förutsättning att det är juste och utan .personangrepp. Så personligen så har jag för avsikt att fortsätta vädra mina åsikter. Ni som läser min Blogg har rätt att förhålla er som ni vill. Skriv under med vilka ni är och jag respekterar vad ni tycker.

Hälsningar
Anders

söndag, juni 10, 2012

fullmäktige.

Själv börjar jag hämta mig efter rapporterna från fullmäktige. Först kom det lite som en chock att man valt bort Janne W och därmed Sören S. Man motiverade det med att medlemmarna ville ha en ny ordförande. Med hjälp av lite spel under bordet av en del rutinerade föreningsmänniskor petade man bort Janne med motiveringen att medlemmarna ville ha en ny ordförande. Är det verkligen så att medlemmarna inte tycker att vi skall ha ett juste och korrekt lottningssysten där alla har möjlighet att få starta. Där alla undantag från lottningar görs synliga för alla medlemmar. Janne och hans medarbetare arbetade hårt för en bra domarutbildning, kvalitetssäkring, fler A  prov, bra B-prov, samarbete med yrkesjägarföreningen och ett nordiskt samarbete mellan klubbarna. Jag kände att skutan hade tagit kurs in i 2000 talet. Tyvärr är inte alla förändringsbenägna och jag känner att det nog inte alltid är medlemmarnas röster som gör sig gällande,  utan snarare starka personer i avdelningar och rasklubbar som ser makt och positioner som betydligt viktigare än hundar och verksamhet.
Vad gäller regler och regelrevideringar så känner jag att den utvecklingen borde ske där erfarenhet och kompetens finns.
Ligger den verkligen hos avdelningar och rasklubbar?

Anders

Grattis.

Hej.

Grattis till våra valpköpare som varit ute och startat. Benny Steen som  startade med sin ettåring "Ove"efter Kita och Lee nu i helgen på Unghundsderbyt. 98 av 100 i grundomgången är inte att leka med och sedan följdes det upp av 16 poäng i semifinalen och en 7.e platsotalt.  Bra jobbat Benny!! Vad månde bliva av den hunden?  Lars Landgren med Carmals Megs Tidy som fick 87 poäng och gick jämnt på stationerna. Bengt Gustafsson med Carmals Heroine Vanilla som fick 76 poäng trots en nolla på en station 14 månader gammal.

Stort Grattis till Kicki Pilenås som vann Derbyt. Kul med domare som visar framfötterna.

B-provsstarter:

Benny startade Ove och fick ett första pris i sin första start. 
Anneli med Inas Style fick en etta i NKL.
Inger och Kitas Player fick en 2:a i Ökl första gången Inger startar på prov. Bra gjort Inger.
Therese med Kitas Prince som fått en 1:a HP provbäst ÖKL i Norge. Startade redan dagen efter i EKL och fick ett 2.a pris. Gjort debut på WT i EKL Sarpsborg och blev tvåa på 94 poäng. Dessutom uppflyttad till lydnadsklass III efter att ha fått 178,5 poäng och blivit placerad som tvåa.

Vi är oerhört stolta över alla våra valpköpare och visar en bild på Therese.




Kennel Träff!

Måndag den 30 juli 2012!

Vi träffas kl. 09.00 vid Garvaregården i Nymölla!

Vi bjuder på frukost! Lunch tar ni med själva!

Anmälan till mirjam@telia.com senast den 20 juli

Mer info kommer senare!!

Hjärtligt välkomna!

Mirjam & Anders

För er med Unghundar!

 14 Juli en dag med Keith Mathews kennel Copperbirch!

Ni med hundar födda under 2011 efter Streamlight's Nikita, Carmal's Forever Heroine och Enya är inbjudna tillsammans med kennel Meadowlarks unghundar till denna träff på Björkåsen i Moheda.

Anmälan till Brigitta på meadowlark@live.se
Pris 800 kr per ekipage

Ett super tillfälle så hoppas Ni alla har möjlighet att komma!